De Samsung Galaxy S6 Active kan wat hebben

Voorlopig zul je de Samsung Galaxy S6 Active niet in de Nederlandse winkels aantreffen. Maar in de VS zijn de eerste gelukkigen al lang en breed aan de slag met hun nieuwe, extra stevige versie van de Galax S6. Extra stevig? Ja, extra stevig.

samsung-galaxy-s6-active-waterdicht-droptest De Samsung Galaxy S6 Active kan wat hebben

Natuurlijk is zijn IP68 en Mil-STD-810G gecertificeerde behuizing hét verkoopargument van de Galaxy S6 Active. Het toestel kan tegen flink wat water, is bestand tegen aardige klappen, en ook voor extreme temperaturen en luchtvochtigheid hoe je als gebruik(st)er niet bang te zijn.

YouTuber Jeremy Judkins testte zijn S6 Active in ieder vol enthousiasme: hij ging aan de slag met water, zijn keukenvloer en rotsachtige stenen, om erachter te komen hoe goed het toestel uit de voeten kan met dit soort elementen. Het resultaat: een aantal video’s, die in feite voor zichzelf spreken, al is Jeremy niet de meest uitbundige commentator.

Onder water, inclusief foto’s maken:

De waterafstotende coating:

De keukenvloer:

En op de rotsen:

Al met al doorstaat de Galaxy S6 Active alle mishandelingen goed, op een buts in de laatste video na. Zoals we al eerder schreven, zijn er nu nog geen tekenen die wijzen op een Europese of Nederlandse release voor het toestel. Vorig jaar duurde het ook maanden voor de Galax S5 Active uiteindelijk toch nog hier werd uitgebracht. Voor nu houden we dus toch hoop, want laten we wel wezen: een Galaxy S6 met alle hierboven getoonde eigenschappen, én een fiks grotere accucapaciteit is stiekem toch wel erg tof.

(via)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. Bob van Werkhoven zegt

  Heb nu een Sony Experia Z. Had die gekocht vanwege het design en vooral dat íe waterdicht is. Prima toestel, qua performance en idd waterdicht… zo lang hij heel blijft! Want wat is dit een fragiel ding! Inmiddels mijn 4e (!) scherm. Nog los van de achterkantjes. En na de eerste reparatie nooit meer zo stevig als af fabriek.
  Dus op zoek naar een robuust toestel met enige aansprekende eigenschappen. Zo’n CAT is wel hard maar heeft geen 4G. Ik hoop echt dat dit ding binnenkort in NL verkrijgbaar is!
  Vodafone, ajb, neem dit toestel op in jullie programma.

 2. Paul zegt

  Nice review and yeah, i would be scared too if this drop-resistance is commercial or proven
  Can you tell me something about the stiffness of the case against bending?
  I just received my 4th iphone 6 in 4 months due to the bandgap issue and now looking at a closed and sealed box with iphone6 with one thought: keep it or sell it and say bye to apple in order to get a samsung.

 3. Johan zegt

  Van de week nog contact met Samsung gehad of deze ooit in Nederland uit ging komen. Moest ik donderdag op 17:00 naar de unpacked live stream kijken kreeg ik als antwoord. Na een filmpje van bijna 1,5 uur geen active gezien. Lekkere klantenservice. Nogmaals contact opgenomen, nee het zag er niet naar uit dat deze in Nederland uit ging komen. Onbegrijpelijk, deze telefoon lost alle minpunten van de S6 op (lelijk design, niet waterdicht, breekbaar en de veel te kleine accu) en dan komt deze hier niet uit. Importeren uit Amerika dan maar??

 4. Johan zegt

  Van de week nog contact met Samsung gehad of deze ooit in Nederland uit ging komen. Moest ik donderdag op 17:00 naar de unpacked live stream kijken kreeg ik te horen. Na een filmpje van bijna 1,5 uur te hebben gekeken waar geen active in voorkwam nog maar eens contact met de klantenservice opgenomen. Komt waarschijnlijk nooit uit in Nederland kreeg ik te horen. Hebben ze eindelijk een goede telefoon met alle pluspunten van de S6 en alle minpunten verholpen (lelijk design, breekbaar, niet waterdicht en de te kleine accu), komt deze in Nederland niet op de markt…Toch maar importeren uit Amerika?

  • ron zegt

   Ja, was daar maar wat meer duidelijk over….Eindelijk een echte gsm, stevig, stoer, een fatsoenlijke accu. Gewoon een telefoon zoals ze eigenlijk allemaal moeten zijn… als iemand weet hoe? ik vind het onzekere nog een te root risico. Maar niemand weet of doet meer, niet bij samsung zelf, alle providers, echt heel raar?
   Zijn ze bang dat ze meer winst gaan behalen dan Apple ofzo!?

 5. Tim zegt

  Ja wat een irritant gedoe dat je dit toetsel niet egwoon ineuropa kan kopen, ik had m ook graag gekocht,
  ik durf het ook niet aan een uit amerika te laten komen, want ben niet 100% zeker of ik die ook werkend krijg met tele-2 in Nederland. ik heb daarom maar besloten een kyocera torque kc-s701 te kopen. deze heb ik inmiddels een maandje in huis nu en ik moet zeggen dat ie erg bevalt

Praat mee