Winst Samsung eerste kwartaal mogelijk hoger dan verwacht

Vorig jaar had Samsung een relatief zwaar jaar met dalende winsten. En hoewel de exacte cijfers nog niet bekend zijn, verwachten de Zuid-Koreanen in het begin van 2015 meer winst te hebben geboekt dan verwacht.

samsung-logo Winst Samsung eerste kwartaal mogelijk hoger dan verwacht

In het laatste kwartaal van 2014 boekte Samsung al iets meer winst dan in het kwartaal ervoor, en het lijkt erop dat deze stijgende lijn ook in 2015 doorgezet gaat worden. In de eerste drie maanden van dit jaar verwacht het concern een winst van ruim vijf miljard euro, op een omzet van net geen veertig miljard.

Al met al flinke bedragen natuurlijk, maar opvallend is met name dat Samsung eerdere voorspellingen van een winst van 4,5 miljard euro voorbij streeft.

Mogelijk zal de rest van het jaar wederom betere cijfers brengen, met de release van de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge, die binnenkort in de winkels liggen. Beide toestellen zijn tot nu toe erg goed ontvangen, en de kans is groot dat er flinke aantallen van over de toonbank zullen gaan.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee