Vier tips voor je gloednieuwe Samsung Galaxy S6 (Edge)

Je hebt het misschien al gemerkt: de nieuwe Samsung Galaxy S6 en S6 Edge zijn vandaag officieel in de Nederlandse winkels geland – en de eerste gebruik(st)ers hebben hun gloednieuwe toestellen al in gebruik genomen. Behoor jij daarbij? Gefeliciteerd! We starten onze serie Galaxy S6 tips en trucs alvast met de onderstaande drie, zodat je jouw toestel direct eigen kunt maken.

samsung-galaxy-s6 Vier tips voor je gloednieuwe Samsung Galaxy S6 (Edge)

Alvorens aan de slag te gaan met de onderstaande puntjes, is het raadzaam om direct na in gebruik name de eerste firmware update voor de Galaxy S6 en S6 Edge uit te voeren. Dan heb je dat in ieder geval alvast gedaan. Als je deze niet automatisch aangeboden krijgt, kun je ‘m zelf starten via de Instellingen, en dan de optie Toestel-info, helemaal onderin het menu. Tik op Software-update en Nu bijwerken.

Kies jouw thema

In principe ziet Samsung’s TouchWiz interface op de Galaxy S6 en S6 Edge redelijk vertrouwd uit, zeker als je ‘m kent op andere recente Galaxy telefoons. Echter, dankzij de optie om thema’s in te stellen kun je de interface op jouw toestel behoorlijk vergaande aanpassen aan jouw smaak. Niet alleen icoontjes passen zich aan een thema aan, maar ook kleuren en symbolen op het notificatiescherm en in menu’s.

samsung-galaxy-s6-tip-thema-instellen Vier tips voor je gloednieuwe Samsung Galaxy S6 (Edge)

Het op deze schermafbeeldingen gebruikte thema is – jaja – Purple, en te vinden in de Winkel

Je kiest een thema door je vinger eventjes op een leeg stukje startscherm te leggen (1). Je komt nu in het scherm waar je je allerlei startscherm instellingen kunt aanpassen, en waar je dus ook Thema’s kunt kiezen (2). Standaard zijn er maar een paar – niet zo mooie – thema’s op het toestel geïnstalleerd. Ga dus naar de Winkel (3) voor een uitgebreider aanbod.

Zet Flipboard uit

Ook op de Galaxy S6 (Edge) is het startscherm standaard voorzien van een Flipboard pagina. Maar gelukkig heeft Samsung het nu wel erg gemakkelijk gemaakt om deze uit te schakelen.

samsung-galaxy-s6-tip-flipboard-uitzetten Vier tips voor je gloednieuwe Samsung Galaxy S6 (Edge)

Ga hiervoor wederom naar het instellingenscherm van het startscherm (1), en veeg opzij naar het scherm van Flipboard Briefing (4). Haal het vinkje bovenin weg (5), en presto.

Kies hoeveel icoontjes je wilt zien op je startscherm

Een voordeel van het hoge resolutie beeldscherm van de Galaxy S6 (Edge), is dat dichterbij elkaar staande elementen prima te onderscheiden zijn. Je kunt dus letterlijk méér tonen op het startscherm – meer icoontjes, meer widgets. In de TouchWiz interface kun je kiezen voor startscherm met een raster van 4 bij4, 4 bij 5 of 5 bij 5 icoontjes, oftewel 16, 20 of 25 icoontjes die je op één scherm kunt zetten.

samsung-galaxy-s6-raster-startscherm-aanpassen Vier tips voor je gloednieuwe Samsung Galaxy S6 (Edge)

Ook deze optie vind je weer tussen de instellingen van het startscherm (1). Tik nu op Scherm raster (6) rechtsonderin, en kies één van de raster opties (7), gevolgd door Toepassen (8) als je je keuze hebt gemaakt.

Het lijkt misschien een klein verschil, maar het maakt echt een verschil – en is dus de derde goede mogelijkheid om met een paar simpele handelingen de interface van de Galaxy S6 aan je eigen behoeften aan te passen.

Kies je meestgebruikte sneltoetsen

Op de Galaxy S6 en S6 Edge is er niet meer de mogelijkheid om met een tik op het scherm in één keer álle sneltoetsen weer te geven in het notificatiescherm. Wel kun je nog steeds heen en weer scrollen door een select aantal sneltoetsen. Het is dus zaak om de sneltoetsen te kiezen die je zelf ook daadwerkelijk gebruikt.

samsung-galaxy-s6-tip-sneltoetsen-snelle-instellingen-kiezen Vier tips voor je gloednieuwe Samsung Galaxy S6 (Edge)

Dit doe je eenvoudig door in het notificatiescherm te kiezen voor Bewerken (9). De bovenste vijf sneltoetsen zijn standaard direct zichtbaar – de tweede rij met vijf toetsen is toegankelijk door opzij te scrollen in het notificatiescherm. Maar stel, je wilt de snelkoppeling voor de Extra energiebesparende stand ook in dat rijtje opnemen (10). Dan moet je je vinger op het icoontje leggen en deze naar een plek in de eerste twee rijen slepen (11). Op deze manier stel je je eigen ideale selectie van sneltoetsen – of Snelle instellingen, zoals Samsung ze omslachtiger noemt – samen. Sluit af met Gereed (12) ook ook dit deel van de TouchWiz interface is nu aangepast aan wat jij het handigst vindt.

Meer tips?

Wil je méér tips en trucs om het maximale uit jouw Galaxy S6 of S6 Edge te halen? De komende tijd vind je hier op Galaxy Club regelmatig nieuwe tips en trucs voor beide toestellen.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. hanzel zegt

  Zes weken geleden de edge platinum gepre-orderd ,
  drie dagen voor de levering krijg ik bericht dat het toestel niet leverbaar is. .Waarom iets te koop zetten terwijl ze dat toen toch ook al konden weten .
  Blijkbaar is de communicatie naar de leveranciers toe ook al niet best want bij kpn lees je: leverbaar vanaf 20 april ,bij coolblue vanaf half mei ….merkwaardige zaak .
  Pre-orderen heeft zo ook weinig zin .

 2. Patjess Place zegt

  Kan het zijn dat er met de nieuwe update van de galaxy s6 edge geen snelle instellingen meer kan maken. Als ik filmpjes bekijk over het toestel zie ik in de instellingen altijd bovenaan de favoriete instellingen die ze zelf kunnen toevoegen, maar ik kan dat nergens op mijn toestel vinden, lijkt wel makkelijk! Hebben jullie een oplossing?
  Alvast bedankt.

  Patrik

  • Tabitha zegt

   ik heb ze ook nie. De toestellen die in de mediamarkt tentoongesteld liggen in Nederland hebben ze wel. Ze hebben geprobeert ze te vinden op mijn toestel helaas zonder succes.

 3. simone zegt

  Hallo,
  Vraagje: mijn snelkoppeling mobiele gegevens is opeens verdwenen. Kan hem ook niet via “bewerken” vinden. Oorzaak kan ik niet bedenken, heb ook geen updaten moeten doen.

  • Michel zegt

   Je bent niet de enige 🙂 Meerdere mensen melden dit: //www.galaxyclub.nl/2015/06/samsung-galaxy-s6-edge-sneltoetsen-verdwenen-missing-quicksettings

 4. Henk van boven zegt

  Ik wil graag dat mijn tel aangaat zodra ik het klepje van mijn beschermhoes open werkte wel op de 5 Hoe stel ik dit in

Praat mee