IMEI nummers verraden modelcode Samsung Galaxy Note 5, Galaxy S6 variant?

Het stof rond de release van de Samsung Galaxy S6 is amper opgetrokken en prompt duiken er modelcodes op voor – vermoedelijk – een nog onbekende variant van datzelfde toestel, én van de Galaxy Note 5.

samsung-galaxy-note-5-galaxy-s6-variant-modelcodes IMEI nummers verraden modelcode Samsung Galaxy Note 5, Galaxy S6 variant?

Via een IMEI database en de insiders van Sammobile komen we te weten dat er – naast een Galaxy S6 Active – nóg een S6 of S6 Edge variant in de pijpleiding zit. Deze wordt ontwikkeld onder de modelcode SM-G928, en de varianten op deze code duiden aan dat het toestel bestemd is voor Zuid-Korea, twee Amerikaanse providers, én (delen van) Europa.

Intern zou Samsung deze telg van de S6 familie aanduiden onder de naam Project Zen – de ‘gewone’ S6 heette Project Zero – maar om wat voor toestelversie het hier precies gaat valt op dit moment niet te achterhalen.

En dan is er nog de SM-N920 – Samsung’s codenaam Project Noble – wat gezien het nummer in feite maar één toestel kan zijn: de Galaxy Note 5. Ook hier duiden de verschillende codevarianten op een toekomstige release in de VS, Korea en Europa.

Of en wanneer de onbekende Galaxy S6 variant het levenslicht zal zien is onbekend. Dat de Galaxy Note 5 onvermijdelijk op de markt komt is duidelijk, en hoewel het toestel nu dus al opduikt, zal de onthulling gewoon zoals ieder jaar tijdens de IFA beurs in Berlijn – 4 t/m 9 september – plaatsvinden.

Praat mee