Oculus’ VR store lanceert betaalde apps, games voor de Gear VR (nog niet in NL)

Om een respectabel en gezond ecosysteem te bouwen rond een tof stukje technologie moet het voor ontwikkelaars interessant zijn om voor dat stukje technologie apps en games te maken. En daarom is de komst van een store voor betaalde apps en games voor de Gear VR een belangrijke stap.

samsung-gear-vr-store-oculus Oculus' VR store lanceert betaalde apps, games voor de Gear VR (nog niet in NL)

Tussen neus en lippen door liet Oculus – maker van de software van de Gear VR – vallen dat haar eigen VR Store per direct ook apps en games zal aanbieden die níet gratis zijn. En hoe fijn het ook is als dingen gratis zijn, voor ontwikkelaars wordt een apparaat als de Gear VR pas interessant als er iets te verdienen valt.

En dus is de komst van betaalde apps een belangrijke stap vooruit voor het ecosysteem rond de Gear VR, die onlangs een broertje kreeg die speciaal geschikt is voor de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge.

Zoals zo vaak met dit soort ontwikkelingen zitten we in Nederland natuurlijk niet op de eerste rang. De niet-gratis toepassingen zullen allereerst in de VS beschikbaar zijn, terwijl andere regio’s pas op een later punt toegang krijgen. Wanneer dit moet gaan gebeuren is nog niet bekend.

(via)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Praat mee