Mogelijke releasedatum Samsung Galaxy S6 opgedoken

Veel weten we al over de Samsung Galaxy S6, maar wanneer het toestel echt te koop zal zijn is nog niet bekend. Eerder al dook een gerucht op over een release eind maart, en het zou zomaar kunnen dat dit inderdaad het geval is.

samsung-galaxy-s6-releasedatum Mogelijke releasedatum Samsung Galaxy S6 opgedoken

De mensen van PhoneArena hebben een document – of beter: een schermafbeelding van een document – in handen gekregen waaruit zou kunnen blijken dat de Galaxy S6 al in de laatste week verkrijgbaar is.

In ieder geval heeft Samsung zelf voor de periode van 22 tot en met 30 maart een periode aangekondigd waarin het personeel geen vakantie kan nemen. Normaal gesproken gebeurd dit in de periode rond de release van een belangrijk apparaat, waarbij alle hens aan dek gevraagd wordt.

Mocht de afbeelding echt zijn, en de interpretatie juist, dan ligt de Galaxy S6 al een week of drie na de aankondiging op 1 maart in de schappen. Of deze schappen ook Nederlands zijn is, is lastiger in te schatten, maar vaak doet ons land aardig mee met het releaseschema van andere, grote markten.

Overigens geldt er voor de periode van 19 tot en met 27 april eenzelfde vakantiestop – en ook dat is geen onlogische periode voor de release van de Galaxy S6. Maar het kan dus ook dat de verwachte Galaxy S6 Edge – met twee om de zijkanten buigende schermranden – in die week op de markt verschijnt.

De insider van PhoneArena schijnt zelf te denken dat deze laatste periode gereserveerd is voor een nieuwe Galaxy Note tablet, die dan vermoedelijk ook op 1 maart zijn opwachting moet maken – een Galaxy NotePRO 12.2 2015 Edition, bijvoorbeeld. En hoewel dit natuurlijk zeker het geval kan zijn, is er maar bar weinig bekend over een dergelijke nieuwe Note tablet.

Uiteindelijk geldt voor de releasedatum hetzelfde als voor andere details van de Galaxy S6: op 1 maart weten we meer. Als je een berichtje wilt ontvangen zodra het toestel daadwerkelijk verkrijgbaar is in Nederland, dan kun je je inschrijven voor onze email notificatie:

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee