Midrange Samsung Galaxy E5 en Galaxy E7 officieel gelanceerd

Dat ze eraan komen, wisten we al. En nu heeft Samsung de nieuwe Galaxy E5 en de Galaxy E7 officieel gelanceerd. In India, om precies te zijn.

samsung-galaxy-e5-galaxy-e5-officieel-1 Midrange Samsung Galaxy E5 en Galaxy E7 officieel gelanceerd

De nieuwe E serie, vooralsnog dus bestaande uit de Galaxy E5 en Galaxy E7, bestaat uit toestellen met midrange specificaties met een prijskaartje die wat lager uitvalt dan de onlangs al gepresenteerde A serie.

Samsung Galaxy E5

Het instapmodel in de E serie is de Galaxy E5, waarvan we in feite al alle specificaties te weten waren gekomen. De Galaxy E5 heeft een 5 inch Super Amoled scherm met een 720p HD resolutie. Het 7,3 mm dunne toestel heeft een acht megapixel camera achter, en een vijf megapixel sensor aan de voorzijde, terwijl een 1,2 GHz quadcore processor rekenkracht levert.

samsung-galaxy-e5-specificaties Midrange Samsung Galaxy E5 en Galaxy E7 officieel gelanceerd

Het toestel beschikt over 1,5 GB werkgeheugen, 16 GB interne opslag en ruimte voor een microSD kaart. De accu heeft een respectabele capaciteit van 2400 mAh, terwijl uiteraard inmiddels vertrouwde features zoals de Ultra power saving mode en de Privé modus het toestel compleet maken.

Beide E’s hebben voor zover we kunnen nagaan géén verwisselbare batterij – sloten voor SIM kaart en microSD zitten in de zijkant van de toestellen. Tevens is de behuizing, in tegenstelling tot die van de A serie, niet van aluminium.

De Galaxy E5 komt (in India) in ieder geval in het wit, zwart en bruin in de schappen te liggen.

Samsung Galaxy E7

De Galaxy E7 is uiterlijk vergelijkbaar met de E5, maar heeft een 5,5 inch HD Super Amoled scherm, een 13 megapixel camera aan de achterzijde, 2 GB RAM, én een grotere accu met een capaciteit van 2950 mAh.

samsung-galaxy-e7-specificaties Midrange Samsung Galaxy E5 en Galaxy E7 officieel gelanceerd

De Galaxy E7 is net als de E5 7,3 mm dun, en meet 151 bij 77 millimeter. Het toestel draait bij de uiteindelijke release op Android 4.4 KitKat, en verwachten dat beide E toestellen, net als hun broertjes met een A, ook over de optie beschikken om zelf audiovisuele thema’s van de TouchWiz interface te kiezen.

Tot nu toe zagen we de Galaxy E7 in een witte, zwarte en blauwe toestelvariant opduiken – andere kleuren volgen mogelijk nog.

samsung-galaxy-e7-zwart Midrange Samsung Galaxy E5 en Galaxy E7 officieel gelanceerd

Prijs, releasedatum

Vandaag heeft Samsung de Galaxy E5 en E7 in India onthuld. Wanneer de toestellen naar onze kant van de wereld komen is nog niet bekend, maar dat ze naar Europa komen is zeker. Naar officiële prijzen kunnen we op dit moment alleen maar raden. De 5 inch Galaxy E5 kost in India een fractie minder dan de 4,5 inch Galaxy A3, die in ons land een adviesprijs heeft van € 309,-. De prijs van de 5,5 inch Galaxy E7 is aldaar vergelijkbaar met die van de 5 inch Galaxy A5 – mogelijk rond de € 400,- euro dus.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee