Visuele thema’s op de Samsung Galaxy A5 en A3: later ook op andere toestellen?

Direct bij de officiële onthulling van de Galaxy A5 en de Galaxy A3 bleek al dat Samsung een nieuw snufje aan haar TouchWiz interface heeft toegevoegd: je kunt als gebruiker kiezen uit verschillende visuele thema’s, die het uiterlijk van deze interface bepalen. Uit Italië komt de eerste foto van deze feature.

samsung-galaxy-a5-a3-themas-kiezen-touchwiz Visuele thema's op de Samsung Galaxy A5 en A3: later ook op andere toestellen?

De mensen van HDBlog wisten zo te zien alvast een Galaxy A3 in handen te krijgen – hoewel ze dat nog half lijken te willen verhullen – en op dat toestel is de optie om zelf een thema in te stellen aanwezig.

Van de bovenstaande foto valt in ieder geval af te leiden dat ieder thema een eigen achtergrond heeft – maar we gaan er toch vanuit dat het wisselen van thema meer verandert. Mogelijk zien we icoontjes, geluidjes, en kleurenschema’s die per thema verschillen.

Tevens wordt de suggestie gewekt dat ook andere Galaxy toestellen later de ‘thema-optie’ gaan krijgen. Dit is natuurlijk speculatief – van de beide A serie toestellen wisten we al dat de optie aanwezig is, maar wat dit voor andere toestellen betekent blijkt pas na toekomstige updates, zoals de update naar Android 5.0 Lollipop die verschillende Galaxys zullen krijgen.

Dat neemt niet weg dat een dergelijke thema-optie wat ons betreft een leuke aanvulling is voor Samsung TouchWiz interface, die nog niet zo gek veel schoonheidsprijzen won. De mogelijkheid meer dingen aan je eigen smaak aan te passen zou een leuke zijn, zeker als je ook nog eens extra thema’s zou kunnen downloaden – maar nu fantaseren we er al zelf mogelijkheden bij 😉 .

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee