Technische specificaties Samsung Galaxy E5 en Galaxy E7 bevestigd

Nadat wij de afgelopen weken al een aantal hadden onthuld, worden vandaag de belangrijkste technische specificaties van de nog vrij onbekende Samsung Galaxy E5 en de Galaxy E7 bevestigd.

samsung-galaxy-a5-1 Technische specificaties Samsung Galaxy E5 en Galaxy E7 bevestigd

 

De Galaxy A5, die deels technische overeenkomsten vertoond met de Galaxy E5 en E7

Nog maar kort geleden kwamen wij erachter dat de Galaxy E5 een 5 inch 720p HD beeldscherm heeft, en een 32 bits processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Snel daarna ontdekten we dat de Galaxy E7 op dit gebieden dezelfde eigenschappen deelt, maar dan met een groter 5,5 inch display. De juistheid hiervan wordt nu bevestigd door Sammobile, dat nog meer details te weten is gekomen.

Naast het 5 inch Super Amoled HD scherm, heeft de Galaxy E5 een 8 megapixel camera achter, en een 5 megapixel lens voor. De Snapdragon 410 processor van Qualcomm wordt ondersteund door 2 GB RAM en 16 GB opslagruimte, en dit alles zit verpakt in een behuizing die 6,9 millimeter dik is. De 2300 mAh batterij van het toestel zou niet verwijderbaar zijn, maar of dit wijst op een volledig metalen behuizing is nog niet bekend.

De Galaxy E7 is dus iets groter met zijn 5,5 inch Super Amoled scherm, is 7,2 mm dik, en meet 151 bij 77 millimeter – ongeveer even groot als bijvoorbeeld een Galaxy Note. Het toestel heeft dezelfde processor, geheugen en frontcamera als de E5, maar de camera aan de achterzijde heeft een 13 megapixel resolutie. De batterij heeft een capaciteit van 2950 mAh, en is eveneens niet verwijderbaar.

Hoewel beide toestellen tot nu toe getest worden met Android 4.4.4, komen ze straks op de markt met Android 5.0 Lollipop standaard aan boord.

Waar beide toestellen in Samsung’s nieuwe productportfolio zullen passen, zal voornamelijk af gaan hangen van de prijs, en indirect ook de materiaalkeuze. Als het goedkopere kunststof telefoons zijn, zal de E serie mogelijk Samsung’s nieuwe low end aanbod vertegenwoordigen, terwijl de A serie het middensegment moet gaan bedienen. Maar zolang nog vrij weinig over de toestellen weten, blijft het natuurlijk gissen. En wanneer Samsung de eerste E modellen zal lanceren is al helemaal niet bekend.

Galaxy deal tips

Praat mee