Eerste afbeeldingen Samsung Galaxy J1 uitgelekt

Het is nog niet zo lang geleden dat we het bestaan van de Samsung Galaxy J1 op het spoor kwamen, en nieuw low end toestel met een 64 bit processor. En nu maken de eerste echte afbeeldingen het plaatje compleet.

samsung-galaxy-j1-lek-6-168x300 Eerste afbeeldingen Samsung Galaxy J1 uitgelektsamsung-galaxy-j1-lek-5-168x300 Eerste afbeeldingen Samsung Galaxy J1 uitgelektsamsung-galaxy-j1-lek-4-168x300 Eerste afbeeldingen Samsung Galaxy J1 uitgelektsamsung-galaxy-j1-lek-2-168x300 Eerste afbeeldingen Samsung Galaxy J1 uitgelekt

En zo komen we dankzij Sammobile dus te weten dat de Galaxy J1 – in tegenstelling tot bijvoorbeeld de nieuwe Galaxy A3 en Galaxy A5 – géén opvallend nieuw uiterlijk naar Samsung’s low end productaanbod brengt. Met andere woorden: de J1 ziet eruit zoals we gewend zijn van Samsung’s instapmodellen.

Qua specificaties zijn er inmiddels geen verrassingen meer: de Galaxy J1 heeft een 4,3 inch beeldscherm met 800 bij 480 pixels, een 64 bit 1,2 GHz processor gefabriceerd door Marvell, 1 GB werkgeheugen, en 4 GB interne opslagcapaciteit – naar wens uitbreidbaar met een microSD kaartje. Het toestel zal in zowel een 3G, als in een 4G variant in de schappen belanden. Aan de achterzijde vind je een 5 megapixel camera, en aan de voorzijde een 2 megapixel sensor, en een 1850 mAh accu moet voor de nodige energie zorgen.

Zoals uit de afbeelding al valt af te leiden, draait de Galaxy J1 in eerste instantie op Android 4.4.4 KitKat, en Samsung’s eigen TouchWiz interface is voorzien van een aantal handige snufjes, zoals de ultra power saving mode die destijds in de Galaxy S5 geïntroduceerd werd. Hiermee kun je, indien nodig, nog uren doen met een klein beetje batterijlading.

Overigens lijkt het slechts een kwestie van dagen voordat Samsung de Galaxy J1 officieel onthult. Dan komen we hopelijk ook te weten of het toestel naar Nederland komt, en misschien zelfs voor welke prijs.

Meer afbeeldingen van het toestel vind je bij de mensen van Sammobile HIER.

Beste Galaxy J1 deals per provider

Praat mee