Uhm, oké: Samsung werkt niet verder aan nog onbekende U serie smartphones

Uhm ja. Je leest het goed: Samsung werkt naar verluid niet verder aan één of meerdere toestellen waarvan we tot voor kort niet van het bestaan afwisten. Het is een wat gekke manier om erachter te komen dat Samsung kennelijk werkte aan een U serie toestellen. Maar in ieder geval kan niemand er teleurgesteld over zijn.

samsung-galaxy-u5-logo1 Uhm, oké: Samsung werkt niet verder aan nog onbekende U serie smartphones

Na de lancering van de eerste twee toestellen in de nieuwe A serie – de Galaxy A5 en de Galaxy A3 – werd al snel duidelijk dat Samsung aan meer nieuwe toestelseries werkt. Zo houden we de laatste tijd nauwgezet een mogelijke E serie – met toestellen die we voor het gemak maar even de Galaxy E5 en Galaxy E7 hebben gedoopt – in de gaten.

En nu blijkt er ook nog eens een U serie te bestaan. Tenminste, in de planning te hebben gezeten. Het eerste toestel met een U in de modelcode – de SM-U500F – heeft behoorlijk high end specificaties, met een 64 bit octacore Exynos 5433 processor, een 5 inch 1080p full HD scherm, een 16 megapixel camera aan de achterzijde, en maarliefst een 8 megapixel lens aan de voorkant. Deze SM-U500F – vooruit: de ‘Galaxy U5‘ dan maar – zou tevens maar 6,15 millimeter dun zijn.

Maargoed, zoals gezegd: Samsung zou deze ‘Galaxy U5′ dus weer in de koelkast hebben geparkeerd. Of dit te maken heeft me het wat later in de winkels verschijnen van de A serie, of met Samsung’s voornemen haar productportfolio af te slanken valt niet te zeggen.

(bron)

Galaxy deal tips

Praat mee