Samsung Galaxy S6 mogelijk vertraagd door productie perikelen processor? (update)

Update: Inmiddels heeft Qualcomm gereageerd op het gerucht dat haar nieuwe Snapdragon 810 processor – en daarmee een aantal belangrijke smartphones, zoals de Galaxy S6 – vertraagd op de markt zal komen. Hoewel het bedrijf laat weten in feite geen commentaar te willen geven op de geruchten zelf, benadrukt het dat de Snapdragon 810 gewoon op schema ligt en dat de eerste toestellen in de eerste helft van 2015 op de markt verschijnen.

Oorspronkelijke berichtgeving:

Hoewel we er eigenlijk gewoon vanuit gaan dat de Samsung Galaxy S6 netjes op het jaarlijkse releaseschema in de schappen zal belanden, zou er wel eens vertraging in de lucht kunnen hangen. Productieproblemen met de vermoedelijke processor van het toestel – Qualcomm’s Snapdragon 810 – zou hiervoor kunnen zorgen.

samsung-galaxy-s6-project-zero Samsung Galaxy S6 mogelijk vertraagd door productie perikelen processor? (update)

Sinds de Galaxy S4 is Qualcomm hofleverancier van de processoren in Samsung’s topmodel smartphones – tenminste, in de toestelversies die in Europa verkocht worden. De verwachting dat ook de processor van de Galaxy S6 een Snapdragon model zal zijn is dus niet meer dan logisch. Om precies te zijn, zou het dan gaan om de 64 bit octacore Snapdragon 810, met Adreno 430 grafische processor.

Echter, volgens Zuid-Koreaanse berichten zijn er vooralsnog problemen met deze system on a chip. Zo zou de Snapdragon 810 te warm worden, waarna de snelheid – uit bescherming – drastisch omlaag gaat. Ook de Adreno 430 GPU zou kampen met fouten in de drivers, waardoor het totaalpakket niet de stabiliteit biedt die nodig is om een topmodel smartphone mee te bouwen.

Natuurlijk is het wat vroeg om nu al te concluderen dat de Galaxy S6 – en misschien ook topmodellen van andere telefoonbouwers – later dan gepland op de markt gaanverschijnen. Er is nog tijd om de problemen op te lossen, hoewel de massaproductie van probleemloze processoren als het even kan wel op tijd op gang moet komen.

Uiteraard staat er sowieso ook een variant van de Galaxy S6 gepland met een processor uit Samsung’s eigen bakkerij – de Exynos 7 Octa. Mochten Qualcomm’s problemen dus toch onoverkomelijk blijken, is er nog een alternatief voor Samsung. Dus, in de woorden van wijlen Douglas Adams: Don’t Panic!

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee