Meer details Samsung Galaxy S6 duiken op

Amper op gang, en nu al een versnelling hoger: gras groeit er niet over het geruchtencircuit rond de Samsung Galaxy S6. Gisteren kwamen we al te weten dat het toestel onder de codenaam Project Zero ontwikkeld wordt, vandaag duiken er een flink aantal specificaties op.

samsung-galaxy-s6-project-zero Meer details Samsung Galaxy S6 duiken op

In tegenstelling tot recente genoemde technische details van de Galaxy S6, is het lijstje van vandaag wél geloofwaardig. De mannen van Sammobile hebben vernomen dat het toestel een beeldscherm heeft met een QHD resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Dit is vergelijkbaar met het scherm van de Galaxy Note 4, maar dan een stukje kleiner – al met al een erg logische aanname.

Ook op cameragebied volgt de Galaxy S6 waarschijnlijk de Note 4, met sensor van Sony met optische beeldstabilisatie. Wel zou er nog getwijfeld worden tussen een 16 of een 20 megapixel resolutie. Aan de voorzijde vinden we een selfie camera met een breedhoeklens, en een resolutie tegen de vijf megapixel.

Dat Samsung voor de Galaxy S6 kiest voor een volgende generatie 64 bit processor staat wel zo ongeveer vast. En zoals al te raden viel, is dit óf Samsung onlangs onthulde Exynos 7 octacore processor, óf Qualcomm’s Snapdragon 810 SoC – afhankelijk van waar je het toestel straks aanschaft.

Voor nu lijkt het erop dat de Galaxy S6 3 GB werkgeheugen zal hebben – wederom vergelijkbaar met de Galaxy Note 4, en ruim voldoende voor een smartphone zonder S Pen stylus. De Europese versie van de Galaxy S6 zal de modelcode SM-G920F krijgen.

Hoewel Sammobile zich baseert op haar eigen insiders, is het bovenstaande lijstje in feite een rijtje logische specificaties. Dat neemt niet weg dat het nog lang duurt voor Samsung de Galaxy S6 daadwerkelijk zal introduceren, en dat er tot die tijd een hoop kan veranderen. Maar voor nu is het een mooie baseline, voor de rest van de geruchten die de komende maanden ongetwijfeld zullen volgen.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee