Samsung stopt niet met ChatOn dienst

ChatOn, ChatOff, ChatOn – wat is het nu? Nou, in tegenstelling tot recente berichten, laat Samsung weten dat haar ChatOn dienst gewoon blijft bestaan.

samsung-chaton-stopt-niet Samsung stopt niet met ChatOn dienst

Samsung’s uitspraak volgt op een bericht in de KoreaTimes, dat de eigen chatdienst ChatOn het slachtoffer zou worden van herstructureringen binnen het bedrijf. Dit bericht bleek wat voorbarig, en Samsung zelf laat in een reactie weten dat de recente geruchten over ChatOn onjuist zijn. De dienst blijft wereldwijd beschikbaar voor haar gebruik(st)ers.

Dat is dus opgelucht ademhalen voor iedereen die zijn of haar online chatleven onderhoudt via de applicatie die standaard op iedere Samsung smartphone wordt geleverd. Ook al zijn dat er, zeker in Nederland, niet heel erg veel.

Ruim een jaar geleden had ChatOn wereldwijd honderd miljoen gebruikers. Dat lijkt heel wat, maar de frequentie van het gebruik van de dienst – en natuurlijk het aantal gebruikers zelf – valt in het niet bij veel populairdere, vergelijkbare apps zoals Whatsapp. Mede hierdoor leek het nieuws over het einde van ChatOn niet onlogisch, ware het niet dat het onjuist is.

Galaxy deal tips

Praat mee