Samsung’s ChatON app heeft honderd miljoen gebruikers

Kijk, dat is dan stiekem toch wel weer een beetje verrassend: Samsung’s eigen Whatsapp concurrent ChatON heeft twee jaar na lancering de mijlpaal van honderd miljoen gebruikers bereikt.

samsung-chaton Samsung's ChatON app heeft honderd miljoen gebruikers

Voordat je nu verbaasd opkijkt om je af te vragen of dat wel klopt: inderdaad, die gebruikers bevinden zich voor een groot deel ergens anders op de wereld. In ons land is en blijft Whatsapp natuurlijk heer en meester op de berichtenapplicatiemarkt.

Toch heeft ChatON een aantal aardige voordelen. Zo is de app in méér talen beschikbaar – 63 – en komen er op korte termijn nog meer bij. Hierdoor is de app populair in allerlei landen die taaltechnisch niet worden ondersteund door een dienst als Whatsapp. Dit zijn ook de landen waar veel van Samsung’s goedkopere smartphones als warme broodjes over de toonbank gaan, die – overigens net als in ons land – standaard allemaal zijn uitgerust met ChatON.

Daarnaast is ChatON ook beschikbaar op een hele serie andere mobiele platforms, zoals Blackberry, iPhone, en Windows Phone.

En dan zijn wij toch wel benieuwd: gebruik jij ChatON wel eens, of ken je iemand die het gebruikt? En zoja, waarom? Of zonee, waarom niet?

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee