Samsung verkoopt minder Galaxy S5’s dan verwacht, positie chef wankel (update: blijft voorlopig)

Update:

Inmiddels is duidelijk geworden dat Samsung Mobile topman J.K. Shin, ondanks de roerige tijden waarin het concern zich bevindt, voorlopig de toppositie zal blijven bekleden. Na het optrekken van het stof rond Samsung’s topmensen-stoelendans blijkt de beste man nog gewoon op zijn vertrouwde positie.

Shin speelde een sleutelrol in de explosieve groei van Samsung’s mobiele divisie. En ondanks de tegenvallende resultaten dit jaar, krijgt hijzelf de kans om een zinvolle koerwissel door te voeren.

(via)

Oorspronkelijke bericht:

Samsung gaat door moeilijk fase. Hoewel de Zuid-Koreaanse electronicagigant wereldwijd nog steeds de meeste smartphones verkoopt, vielen de verkoopcijfers van de Galaxy S5 tegen. De positie van de hoogste baas van Samsung’s mobiele tak, J.K. Shin, staat op de tocht.

samsung-logo Samsung verkoopt minder Galaxy S5's dan verwacht, positie chef wankel (update: blijft voorlopig)

Dat Samsung momenteel druk bezig is een flinke verandering van strategie door te voeren was al duidelijk. Na dalende winsten, moeten een herstructurering van het aanbod, een frisse wind op design gebied, en meer nadruk op innovatieve technologie op termijn het tij keren.

Inmiddels is het duidelijk dat met name de Galaxy S5 niet de verkooprecords brak waar Samsung zelf de laatste jaren aan gewend was geraakt. Ging de Galaxy S4 in de eerste drie maanden nog zo’n 16 miljoen keer over de toonbank, de S5 in dezelfde periode ‘maar’ 12 miljoen keer verkocht.

Volgens de Wall Street Journal zou dit alles het begin kunnen betekenen van flinke veranderingen in het management. Onder andere de chef van de mobiele divisie J.K. Shin zou binnenkort vervangen kunnen worden voor B.K. Yoon, nu chef van Samsung’s televisie divisie.

Uit recente cijfers blijkt overigens wel dat Samsung globaal nog steeds de meeste smartphones verkoopt. Maar zoals een bekende wijsheid luidt: aan de top komen is één ding, er blijven is een ander verhaal. Op papier lijkt Samsung in ieder geval bezig fikse veranderingen door te voeren – wat dit in de praktijk betekent zal in de loop van het komende jaar gaan blijken.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee