Gerucht: Galaxy S6 krijgt mogelijk opvouwbaar display mét metalen behuizing

Het is hoogtijd om weer eens een kijkje te nemen naar wat de geruchtenmolen allemaal heeft geproduceerd de afgelopen week. Het zal je ondertussen niks verbazen, maar  het gerucht dat de Galaxy S6 een opvouwbaar scherm zou hebben is weer een nieuw leven ingeblazen. Verschillende bronnen laten weten dat het onverwachte succes van de Galaxy Note Edge inderdaad invloed gaat hebben op het ontwerp van Samsung´s volgende vlaggenschip.

samsung-foldable-display-2 Gerucht: Galaxy S6 krijgt mogelijk opvouwbaar display mét metalen behuizing

De Galaxy S6 zou een stapje verder gaan dan de Note Edge en in plaats van een gebogen scherm daadwerkelijk een opvouwbaar display hebben. Volgens Samsung´s Lee Chang-hoon (vice president Business Strategic Team) zijn de Koreanen druk bezig met het maken van bovengenoemde schermen.

Voor de duidelijkheid, het zou gaan om opvouwbare schermen en dus niet buigbareschermen waar menig gadget fanaat al enkele jaren op zit te wachten. Er zijn helaas nog geen officiële foto’s of prototypes gespot maar er zijn genoeg conceptuele renders (zoals die hieronder, die stiekum al ruim drie jaar oud is) die een mooie impressie geven.

flexible-foldable-smart-screens Gerucht: Galaxy S6 krijgt mogelijk opvouwbaar display mét metalen behuizing

Naast het opvouwbare beeldscherm zou de S6 misschien ook overstappen van plastic naar aluminium. En nu horen we je al denken: ‘maar aluminium kun je toch niet vouwen’?

Inderdaad, dus stel dat dit gerucht blijkt te kloppen dan zou een mogelijkheid zijn dat de Galaxy S6 een smartphone wordt die je – net zoals vroeger 😉 – kunt dichtklappen, maar dan met één compleet display in plaats van twee losse schermpjes.

En zoals gewoonlijk wordt het weer wachten op meer geruchten, met korreltjes zout bij de hand.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee