Test wijst uit: Samsung Galaxy Note 3 is het sterkst

Nadat we vorig week al moesten concluderen dat de Samsung Galaxy Note 3 geen erg buigzaam toestel is, doet de Amerikaanse consumentenbond Consumer Reports er nog een schepje bovenop: het toestel is sterker dan alle voornaamste concurrenten.

samsung-galaxy-note-3-sterkst-buigen Test wijst uit: Samsung Galaxy Note 3 is het sterkst

Nadat er nogal wat ophef ontstond rond het gemak waarmee een iPhone 6 Plus te verbuigen leek, kwamen de empirici van het Amerikaanse Consumer Reports in actie om de zaak kwantificeerbaar uit te zoeken. En zij concludeerden dat het wel meevalt met de vermeende zwakte van de behuizing van de nieuwe iPhones. Onder normale omstandigheden zijn de kans op ongewenste verbuiging gering, zo concludeerden zij.

Toch werd er nog iets duidelijk: de Galaxy Note 3 kwam als allersterkste toestel uit de bus. Het toestel kon ruim twee keer de druk aan waaronder de iPhone 6 bezweek. De iPhone 6 Plus bleek iets sterker dan zijn broer met een kleiner scherm, maar was geen partij voor toestellen als de Note 3 en LG’s G3, en zelfs de iPhone 5S bleek beter geconstrueerd. Saillant detail: HTC’s One (M8) kwam als meest flexibel – in de niet zo goede zins van het woord – uit de bus.

Helaas kwam de nieuwe Galaxy Note 4 niet aan bod, maar dat de Note 3 vertrouwen geeft in Samsung’s skills staat als een paal boven water.

Smartphone-sadisten kunnen hun hart ophalen aan de onderstaande video, waarin alle getests toestellen kapot gaan:

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

Praat mee