Samsung Apps wordt GALAXY Apps door update

Nog maar een week of twee geleden werd bekend dat Samsung haar eigen app winkel Samsung Apps zou gaan omdopen tot GALAXY Apps. Vanaf vandaag is een update beschikbaar die precies dat doet.

samsung-galaxy-apps-update Samsung Apps wordt GALAXY Apps door update

Als je nu Samsung Apps start – te vinden tussen je andere apps – dan zal deze melden dat er een bijna 18 MB grote update beschikbaar is. Na installatie is Samsung Apps verdwenen uit je lijst met apps, en duikt de nieuwe winkel GALAXY Apps op.

Overigens is niet alleen de naam veranderd, maar ziet GALAXY Apps er een stuk frisser uit dan zijn voorganger. Het design sluit nu veel beter aan bij de nieuwe versie van de TouchWiz interface die Samsung tegelijk met de Galaxy S5 lanceerde.

Samsung zet deze stap om op termijn een duidelijk onderscheid te kunnen maken tussen haar verschillende app winkels. Zo is er een winkels met apps voor de Galaxy toestellen – GALAXY Apps dus – maar ook een Gear Store voor haar wearable gadgets zit in de pijpleiding. Voor haar aankomende Tizen toestellen zullen apps ondergebracht worden in een aparte Tizen Store.

 

Galaxy deal tips

Praat mee