Samsung Apps wordt Samsung Galaxy Apps

Jarenlang heette Samsung’s eigen app winkel Samsung Apps. Maar tijden veranderen, en differentiatie is gewenst. En dus wordt Samsung Apps op Galaxy smartphones binnenkort Samsung Galaxy Apps.

samsung-galaxy-apps Samsung Apps wordt Samsung Galaxy Apps

Samsung maakt nogal wat verschillende producten – sowieso natuurlijk buiten de mobiele sector, maar ook binnen deze niche is variatie één van de sleutels tot Samsung’s succes. Verwarrend bijverschijnsel, is dat Samsung zowel Galaxy smartphones maakt met het Android besturingssysteem, alsook Galaxy wearables (binnenkort weer), naast de op het Tizen besturingssysteem draaiende Gear speeltjes, én Tizen smartphones (ooit, misschien). En ja, voor al deze platformen zijn er natuurlijk apps beschikbaar. Om verwarring te voorkomen gaat Samsung duidelijker communiceren welke app winkel bedoeld is voor welk platform.

En dus wordt Samsung Apps – zoals te vinden op iedere Galaxy smartphone – vanaf één juli Samsung Galaxy Apps. Daarmee is dan in één klap duidelijk dat dat de app winkel is voor Galaxy, en dus Android, apparaten.

Daarnaast lijkt het een kwestie van aftellen tot Samsung een aparte app store lanceert voor haar op Tizen draaiende Gear wearables, zo blijkt uit de merknaamregistratie van de term Gear Store in de VS en Zuid-Korea.

Verder zal er in het gebruik natuurlijk weinig veranderen, op de naam en het nieuwe logo – zie hierboven – na.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee