‘Samsung gaat starten met massaproductie Quantum Dot schermen’

Grotendeels geperfectioneerde Amoled technologie? Check. Flexibele beeldschermen? Check. Volgende generatie LCD schermen klaar voor massaproductie? Daar lijkt het wel op – tenminste, later dit jaar.

samsung-quantum-dot-display-productie 'Samsung gaat starten met massaproductie Quantum Dot schermen'

 

De kleur van Quantum Dots is afhankelijk van de diameter

Uit Zuid-Korea zelf komt het nieuws dat Samsung klaar is om in de tweede helft van dit jaar de massaproductie van Quantum Dot schermen te starten. Van de wat?

Quantum Dot schermtechnologie is een hippe term voor een nieuwe manier om wit, of blauw, LED licht te converteren naar precies de juiste kleur. Dit zorgt onder andere voor een veel nauwkeuriger kleurweergave, en hogere verzadiging dan tot nu haalbaar met een LCD scherm.

Tot nu gebruikt alleen Amazon’s Kindle Fire HDX tablet een dergelijk scherm, maar nu Samsung – en LG natuurlijk, want zo gaan die dingen in Zuid-Korea – de schouders eronder zet lijkt slechts een kwestie van tijd tot Quantum Dot schermen de nieuwe standaard worden op LCD gebied.

Dit wil natuurlijk niet zeggen dat Samsung haar bekende Amoled technologie op korte termijn het raam uit zal kieperen. Wel zal de kloof tussen LCD en OLED schermen nóg een stuk kleiner worden, waarbij Quantum Dot schermen zelfs een paar flinke voordelen bieden ten opzichte van OLED technologie, zoals een langere levensduur, en een lager energieverbruik.

Quantum Dot schermen lijken in ieder geval de toekomst, en nu Samsung zich ook op de massaproductie toe gaat leggen, komt deze toekomst alleen maar sneller dichterbij.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee