Samsung bouwt nieuwe fabriek voor flexibele schermen – hallo, Galaxy S6 en Galaxy Note 5

Tja, eigenlijk is het nieuws simpel: om de productiecapaciteit van haar flexibele Amoled schermen flink uit te breiden, bouwt Samsung een nieuwe fabriek. Niet verrassend, amper opzienbarend. Wel laat het zich raden dat de toestellen die van deze nieuwe productiecapaciteit zullen gaan profiteren de Galaxy S6 en Galaxy Note 5 zijn.

samsung-galaxy-s6-galaxy-note-5-flexibel-youm-scherm-fabriek Samsung bouwt nieuwe fabriek voor flexibele schermen - hallo, Galaxy S6 en Galaxy Note 5

Uhm, de Galaxy S6? De Galaxy S5 is toch pas net op de markt? Dat is natuurlijk zo, maar ten eerste is het nooit te vroeg voor wilde geruchten. En ten tweede past het wel degelijk allemaal netjes in het plaatje van Samsung’s toekomstplannen, waarbij ook de populairste Galaxy apparaten – in de Galaxy S en Galaxy Note serie – vroeg of laat uitgerust zullen worden met flexibele, of in ieder geval gebogen Amoled schermen.

Omdat Samsung zelf eerder al liet weten vanaf 2015 flexibele schermen naar de grote consumentenmarkt te gaan brengen, is het kwestie van één optellen bij de de generatie topmodellen die 2014 verkocht worden, en je weet welke toestellen op de nominatie staan voor een dergelijk, nieuw type scherm: de Galaxy S6 dus, en de Galaxy Note 5.

Overigens is de kans aanwezig dat de Galaxy Note 4 al uitgerust zal worden met een flexibel – Youm, zoals Samsung het gedoopt heeft – scherm. Een hooggeplaatste Samsung bons deed uitspraken die dit suggereren, en een paar dagen geleden publiceerden wij hier al een ontwerppatent dat nog meer olie op het vuur gooide.

Tot nu toe kwam Samsung met haar Youm schermen niet verder dan de Galaxy Round – een toestel dat in zeer beperkte aantallen op maar een paar markten verscheen. De voornaamste reden voor Samsung’s terughoudendheid: de productiecapaciteit van de Youm schermen is veel te laag om er een topmodel mee uit te rusten. De nieuwe fabriek zal hier verandering in gaan brengen – tenminste vanaf 2015.

(via)

Praat mee