Samsung Galaxy S5 ‘Prime’ even op bezoek in Nederland

Kijk, dat was dan weer sneller dan verwacht. Op een presentatie van KPN – over haar gloednieuwe, maar voorlopig nog erg beperkte LTE-Avanced netwerk, dat deze zomer voor het eerst beschikbaar zal zijn in Den Haag – werd een Samsung Galaxy S5 mét snellere internetverbinding getoond.

samsung-galaxy-s5-gc-6 Samsung Galaxy S5 'Prime' even op bezoek in Nederland

Zo ziet de Galaxy S5 ‘Prime’ er dus uit: hetzelfde als de gewone Galaxy S5

Volgens Tweakers was het toestel in kwestie in feite de Galaxy S5 met modelcode SM-G901F. Dit is nagenoeg dezelfde toestelversie als de ‘gewone’ Galaxy S5, maar dan met de mogelijkheid gebruik te maken van snellere mobiele netwerken. Tevens kan het goed dat er een snellere Snapdragon 805 processor van Qualcomm aan boord is.

Lang werd gedacht dat deze SM-G901F de illustere Galaxy S5 ‘Prime’ was – compleet met 1440p beeldscherm, en zelfs een aluminium behuizing. Recent werd stap voor stap duidelijk dat deze ‘Prime’ op de snellere internetverbinding en processor na niet zo ‘Prime’ was al gedacht, of gehoopt.

De nu getoonde Galaxy S5 variant met LTE-A verbinding zou uiterlijk niet te onderscheiden zijn van de normale S5.

Maar hij komt waarschijnlijk dus wél naar Nederland – dat dan weer wel. Wie zijn of haar zinnen heeft gezet op een S5-achtige smartphone mét metalen body en scherm met hogere resolutie, kan beter uitkijken naar een eventuele Galaxy F.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee