SM-G906: Galaxy S5 variant die niet zo ‘Prime’ is (zonder QHD scherm dus)

Another bites the dust’, zong Freddy al lang geleden. En reken maar dat hij het over de aanhoudende stroom geruchten had, die de laatste maanden de ronde doet over een mogelijke Samsung Galaxy S5 ‘Prime’ – het toestel dat schuil zou gaan achter Samsung’s modelcode SM-G906. Dit toestel blijkt, geheel tegen alle redelijke vormen van wishful thinking in, toch voorzien van een ‘normaal’ 1080p full HD scherm.

samsung-galaxy-s5-sm-g906-uaprof SM-G906: Galaxy S5 variant die niet zo 'Prime' is (zonder QHD scherm dus)

Recent werd namelijk een zogeheten user agent profile van het toestel op Samsung eigen website zichtbaar. Deze verraadt dat de Galaxy S5 ‘Prime’ een zelfde schermresolutie heeft als zijn ‘Prime’-loze broer, de Galaxy S5: 1920 bij 1080 pixels, oftewel een 1080p full HD scherm. Inderdaad, dit is géén 1440p QHD resolutie.

Om het plaatje compleet te maken is het toestel nu ook door de Zuid-Koreaanse Radio Research Agency gecertificeerd, waardoor een daadwerkelijke release in dat land op handen lijkt.

samsung-galax-s5-prime-sm-g906-certificatie-1024x386 SM-G906: Galaxy S5 variant die niet zo 'Prime' is (zonder QHD scherm dus)

En zo ontstaat een nieuw beeld van deze SM-G906: het is simpelweg geen Galaxy S5 ‘Prime’. Wél is het een Galaxy S5 variant met LTE-A verbinding, je weet wel, zo’n mobiele dataverbinding die 4G zoals we dat hier kennen doet verbleken.

Vorig jaar deed Samsung precies hetzelfde met de Galaxy S4: eerst de gewone variant lanceren, later pas gevolgd door een aparte LTE-A versie. Deze Galaxy S4 LTE-A beschikt overigens wel over Qualcomm’s Snapdragon 800 processor, terwijl zijn gewone broertje het deed met de iets langzamere Snapdragon 600.

En zo is het dus goed mogelijk dat deze LTE-A versie van de Galaxy S5 beschikt over de snellere Snapdragon 805 processor – maar een QHD beeldscherm? Nee, die zit er voorlopig niet in.

De oplettende lezer heeft nu ook geconcludeerd dat dit toestel waarschijnlijk niet naar ons land zal komen, want zulke snelle mobiele netwerken hebben wij de komende jaren nog niet. Rest ons de kennis dat er straks ergens een Galaxy S5 variant is met een snelle processor dan ‘de onze’. Dat was, zoals gezegd, vorig jaar met de Galaxy S4 precies hetzelfde. En het drukte de pret verder niet.

Maar het idee dat de SM-G906 de langverwachte Galaxy S5 ‘Prime’ is bijt dus in het stof.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee