Samsung Galaxy S5 Google Play Edition duikt opnieuw op – komst nabij?

Tegelijk met Google’s I/O evenement dat gisteren van start ging, verscheen er een hoop nieuwe informatie op de officiële Android website. Ook van de partij: een afbeelding met daarop een Samsung Galaxy S5 met een ‘pure’ versie van het Android besturingssysteem. Oftewel: een Galaxy S5 Google Play Edition.

samsung-galaxy-s5-google-play-edition-1024x272 Samsung Galaxy S5 Google Play Edition duikt opnieuw op - komst nabij?

Bijna twee maanden geleden was een dergelijk Galaxy S5 ‘GPE’ al even te zien in de Play Store zelf, maar tot nu toe bleef een release uit. Toch lijkt het nu niet lang meer te gaan duren voor liefhebbers van een Android zónder TouchWiz interface een Galaxy S5 kunnen bemachtigen – tenminste, als je in een land woont waar je ‘m kunt bestellen. Nederland was tot nu toe niet zo’n land.

Het voordeel van een dergelijke GPE toestelversie is natuurlijk het feit dat je Android updates veel sneller op je toestel kunt installeren. Tenslotte hoeft Samsung niet eerst aan de slag om een nieuwe versie te voorzien van haar eigen TouchWiz interface. Aan de andere kant biedt een normale Galaxy S5 allerlei snufjes uit Samsung’s eigen keuken die niet in een standaard variant van Android zitten ingebakken.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee