Samsung Galaxy S5 tip: snellere Home knop door het uitzetten van S Voice

Het is echt niet dat de Samsung Galaxy S5 géén snelle smartphone is. Alles draait ontzettend soepel, en ook Samsung’s nieuwe TouchWiz versie lijkt vlotter dan zijn voorgangers (al is dit lastig te vergelijken omdat ook de hardware van de Galaxy S5 natuurlijk een stapje of twee sneller is). Toch kan de Home toets van het toestel nog net even wat sneller reageren. Als je de koppeling met S Voice uitzet, welteverstaan.

samsung-galaxy-s5-tip-s-voice-uitzetten-home-toets2 Samsung Galaxy S5 tip: snellere Home knop door het uitzetten van S Voice

Dit trucje is al bijna net zo oud als S Voice: je start deze stembesturingsdienst door twee keer snel achterelkaar op de Home toets te drukken. Maar zolang S Voice geen Nederlands spreekt, is het voor de meeste mensen niet echt een waardevolle toevoeging aan hun toestel – en aan de Galaxy S5, in dit geval.

Maar omdat het toestel na het indrukken van de Home altijd nog eventjes wacht of je ‘m misschien nóg een keertje indrukt, duurt het even voor er verder iets gebeurt. Om de koppeling tussen de Home toets en S Voice uit te zetten, moet je deze laatste één keer starten – door dus twee keer achterelkaar op je Home toets te drukken.

Kies vervolgens voor Next (1), vink I agree aan (2), en tik weer op Next (3). Open nu het optiemenu rechtsboven (4), en kies Settings (5). Het enige dat je nu nog moet doen is het vinkje bij Open via the home key weghalen (6), en je Home toets is weer helemaal van jezelf.

Ben jij de gelukkige bezit(s)ter van een gloedjenieuwe Galaxy S5? Houdt ons de komende tijd in de gaten voor veel meer tips en handigheidjes voor het toestel!

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee