Samsung: ‘geen productieproblemen camera Galaxy S5’ – aangeklaagde krant: ‘welles’

Al een aantal keer kwam hier de vraag voorbij of Samsung wel genoeg exemplaren van de Galaxy S5 kan fabriceren om aan de vraag naar het toestel te voldoen. Dit, naar aanleiding van berichten in de Koreaanse pers. Samsung heeft inmiddels een rechtszaak aangespannen tegen de bron van het nieuws, maar de krant houdt voet bij stuk.

samsung-galaxy-s5-rechtszaak-etnews Samsung: 'geen productieproblemen camera Galaxy S5' - aangeklaagde krant: 'welles'

Zowel voor, als na de onthulling van de Galaxy S5 draait het telecomroddelcircuit overuren. Met nog maar een paar dagen tot de echte release, wordt het spannend of er direct in het begin genoeg toestellen beschikbaar zullen zijn voor iedereen die er eentje wil aanschaffen. Niks mis mee – we komen er binnenkort vanzelf achter.

Echter, de grootste reden voor een mogelijk tekort zouden productieproblemen zijn met de camera van de Galaxy S5. Tenminste, dat viel een aantal keer te lezen in onder andere het Koreaanse Electronic Times – ETNews voor intimi. Samsung zelf is zodanig overtuigd van de onjuistheid van de berichtgeving dat het bedrijf inmiddels een rechtszaak heeft aangespannen. Dergelijke nieuwsberichten zouden onterecht een invloed hebben op het koopgedrag van consumenten, aldus Samsung, en zo schade berokkenen.

De krant zelf houdt echter vol dat er niks aan de hand is. De berichten zijn juist, en dus wordt er niemand misleid of ten onrechte beïnvloed. Een correctie van de eerdere berichtgeving is dus niet nodig.

Wie er precies gelijk heeft is zeker vanuit Nederland niet erg goed na te gaan (lees: gewoon níet). Maar zoals gezegd: over een paar dagen weten we of er inderdaad te weinig Galaxy S5 toestellen geleverd worden, of dat de productieproblemen in feite helemaal geen probleem zijn.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee