Doelstelling voor de Samsung Galaxy S5: 35 miljoen stuks in drie maanden tijd

Dat er van de Samsung Galaxy S5 veel exemplaren verkocht zullen worden kun je met de beste wil van de wereld geen verrassing noemen. Zeker niet nadat de eerste verkooprecords al tijdens het eerste weekend na de release sneuvelden. Samsung zelf lijkt de lat in ieder geval behoorlijk hoog te hebben gelegd: 35 miljoen stuks Galaxy S5 moeten er verscheept worden in de eerste drie maanden.

samsung-galaxy-s5-release-5-april Doelstelling voor de Samsung Galaxy S5: 35 miljoen stuks in drie maanden tijd

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig – een fabrikant die laat weten niet tevreden te zijn met minder dan recordverbrekende verkoopcijfers. Wij kennen zelfs een atleet die van plan is de 100 meter binnen 5 seconden te rennen. De grote vraag is natuurlijk vooral of het allemaal wel haalbaar is.

Want laten we wel wezen: 35 miljoen stuks in drie maanden is, zelfs voor Samsung’s doen, een pittige opgave. Van de Galaxy S4 werden er in de eerste maand zo’n 10 miljoen exemplaren verscheept, maar dit tempo werd in de maanden erna níet volgehouden. Drie maanden lang zo’n 12 miljoen toestellen verschepen is niet alleen een enorme sprong voorbij vorige records, maar het was nota bene Samsung zelf die maanden geleden al communiceerde bescheidingen verwachtingen te hebben van de high end smartphonemarkt in 2014.

Déze verwachtingen lijken na het afgelopen recordweekend dus zonder schaamte uit het raam gekieperd. Natuurlijk is er een verschil tussen verschepen – het verkoopkanaal in – en verkopen aan een eindgebruiker, dus er hoeven geen 35 miljoen toestellen bij 35 miljoen klaten te belanden. Toch is het niet helemaal duidelijk of dit aantal realistisch is, of dat dit weer een typisch geval is van Samsung’s neiging de lat te hoog te leggen voor zichzelf.

Uiteindelijk blijft het allemaal koffiedik kijken, en is het stiekem niet eens zó interessant om te weten wat Samsung’s eigen verwachtingen zijn. En laten we niet vergeten dat de Galaxy S5 op dit moment in feite nog steeds allesbehalve ruimschoots leverbaar is. Kom maar op dus, met die 35 miljoen exemplaren!

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee