Premium Samsung Galaxy S5 -Galaxy F of S5 Prime? – duikt op in benchmark database

Het is alweer even geleden dat er iets te roddelen viel over een Samsung Galaxy F of Galaxy S5 ‘Prime’ – zeg maar, de premium variant van de Galaxy S5. Maar nu duikt er een toestel op met modelcode SM-G906S dat voorzien is van een QHD scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Inderdaad, het soort scherm dat je mag verwachten in een Galaxy F of S5 ‘Prime’.

samsung-galaxy-f-s5-prime-gfxbench Premium Samsung Galaxy S5 -Galaxy F of S5 Prime? - duikt op in benchmark database

Dat de SM-G906S nauw verwant is aan de Galaxy S5 valt op te maken op de modelcode. De Galaxy S5 is tenslotte de SM-G900. Deze SM-G906S werd gisteren betrapt bij het uitvoeren van de GFXBench benchmark test, en liet daar informatie achter over de ultra-hoge schermresolutie.

Ondanks de reële mogelijkheid dat Samsung stiekem helemaal niet van plan is een Galaxy S5 variant te lanceren met nóg betere specificaties en/of bouwmaterialen, lijkt het er dus toch op dat een dergelijk toestel nog steeds in omloop is en actief getest wordt.

Aan de andere kant: een dergelijke cameo betekent natuurlijk allerminst dat het geteste toestel daadwerkelijk later te koop zal zijn. Tenslotte zagen we al maanden geleden een Galaxy S5 variant mét QHD beeldscherm voorbij komen – gevolgd door de onthulling van de ‘echte’ Galaxy S5 met 1080p scherm.

Wie dus hoopt op de komst van een Galaxy F/S5 ‘Prime’ – of hoe het toestel ook moge heten – kan de SM-G906S zien als subtiel teken dat het toestel nog in de pijpleiding zit. Veel meer valt er echter niet uit af te leiden.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee