Samsung Galaxy S5 duikt weer op in benchmark: 2 versies

Netjes in lijn met eerdere geruchten over een Samsung Galaxy S5 die in twee versies op de markt zou kunnen komen, zijn er twee setjes informatie opgedoken in de database van benchmark AnTuTu. De ene is afkomstig van een Galaxy S5 variant met modelnummer SM-G900R4, de andere van de SM-G900H.

samsung-galaxy-s5-antutu-wqhd-specs Samsung Galaxy S5 duikt weer op in benchmark: 2 versies

Links de in AnTuTu getoonde specificaties van de Galaxy S5 SM-G900R4, rechts de SM-G900H

Hoewel de modelnummers die wijzen op het feit dat het om varianten van één en hetzelfde toestel gaat, zien we twee flink van elkaar afwijkende Galaxy S5 versies. De ene, de SM-G900R4, heeft een Snapdragon 800 processor van Qualcomm aan boord – ongeveer dezelfde als de Galaxy Note 3, maar dan met een hogere kloksnelheid (de ‘AC’ variant) –  en de bijbehorende Adreno 330 grafische processor. Naast 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit, is een 16 megapixel camera aanwezig, én een WQHD scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Dit laatste – de hoge resolutie – verklaard waarschijnlijk waarom de eindscore in de AnTuTu benchmark met 31843 punten weliswaar goed is, maar minder dan bijvoorbeeld de Galaxy Note 3 met dezelfde processor, die een paar duizend punten hoger scoort. De iets hogere kloksnelheid van de Snapdragon 800 in deze Galaxy S5 compenseert niet dat er bijna twee keer zoveel beeldpunten moeten worden ‘aangedreven’.

samsung-galaxy-s5-antutu-resultaten-wqhd Samsung Galaxy S5 duikt weer op in benchmark: 2 versies

Links de prestaties van de Galaxy S5 SM-G900R4, rechts die van de SM-G900H

De andere versie van de Galaxy S5 die zijn sporen naliet in AnTuTu’s database toont een totaal ander beeld van het toestel: een Exynos 5420 octacore processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz, ARM’s Mali T628 grafische processor, 2 GB RAM geheugen en 16 GB opslagruimte, en een full HD scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

Door de flink lagere resolutie scoort de SM-G900H met 35445 punten juist een stukje beter dan de Galaxy Note 3 variant met Samsung’s Exynos octacore processor (de versie die níet in de Nederlandse winkels ligt).

Al met komen er dus twee totaal verschillende varianten van de Samsung Galaxy S5 voorbij – tenminste wat betreft de hardware onder de motorkap. Maar hoewel het dus verleidelijk is om te denken dat het hier dan gaat om de genoemde ‘standaard’ versie en de ‘premium’ variant, is een minstens net zo logische verklaring dat we hier twee testtoestellen zien die beide niet persé representatief zijn voor de uiteindelijke Galaxy S5. Tenslotte test Samsung allerlei verschillende hardwaremogelijkheden voordat er beslissingen worden genomen over een definitieve toestelversie.

Over ruim twee weken weten we precies wat voor toestel de Galaxy S5 is, als Samsung haar Unpacked evenement houdt op het Mobile World Congress in Barcelona.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee