Samsung Galaxy S5 schiet wortel (of: krijgt root-toegang)

Dankzij de Nederlandse ontwikkelaar Chainfire kunnen toekomstige, ondernemende Samsung Galaxy S5 gebruik(st)ers hun toestel direct na aanschaf rooten.

samsung-galaxy-s5-root-toegang Samsung Galaxy S5 schiet wortel (of: krijgt root-toegang)

Hoewel het overgrote deel van de Android smartphone gebruikers anno 2014 er nooit gebruik van zal maken, is het toch altijd een belangrijk moment voor iedereen zijn graag zijn of haar toestel compleet aan de eigen wensen wil aanpassen: het verkrijgen van toegang tot de root van het systeem. Ruim vóór de officiële release van de Galaxy S5 is deze horde opweg naar menig custom ROM alvast genomen.

Toegang tot deze root – in feite een normaalgesproken afgeschermd deel van het bestandssysteem van een Android telefoon – zorgt ervoor dat álle bestanden van het toestel door de gebruiker kunnen worden aangepast. De mogelijkheden die dit biedt zijn, zoals je je kunt voorstellen, ongekend, maar door de risico’s die eraan kleven wordt er alleen gebruik van gemaakt door de echte doe-het-zelvert.

Hoedanook: dankzij ontwikkelaar Chainfire kun je je desgewenst straks ook op je Galaxy S5 helemaal uitleven, al dan niet met hulp van het XDA forum en de speciale Galaxy S5 afdeling aldaar. Meer informatie over Chainfire’ CF-Auto-Root, de makkelijkste manier om een toestel te rooten, vind je HIER.

Overigens is deze root methode alleen bruikbaar op de Galaxy S5 met modelcode SM-G900F, a.k.a. de Europese toestelversie. Dus wie gisteren of vandaag razendsnel een Zuid-Koreaanse Galaxy S5 op de kop heeft weten te tikken kan er weinig mee, maar dat mag voor de meeste mensen de pret natuurlijk verder niet drukken.

Galaxy deal tips

Reacties

Praat mee