‘Nieuwe Galaxy Tab heeft Amoled scherm met 2560 bij 1600 pixels’

Een tijdje geleden zinspeelden we al op het scenario dat Samsung eindelijk haar unieke Amoled technologie naar een nieuwe generatie Galaxy Tab tablets brengt. En nu lijkt het bijna zover. Als we de mensen van Sammobile mogen geloven is een aankomend model – met productcode SM-T800 en varianten – inderdaad uitgerust met een Super Amoled scherm met een resolutie van 2560 pixels.

samsung-galaxy-tab-super-amoled1-1024x808 'Nieuwe Galaxy Tab heeft Amoled scherm met 2560 bij 1600 pixels'

Het Amoled beeldscherm is één van de snufjes waar de Galaxy S serie smartphone groot mee is geworden. Héél groot, om precies te zijn. En hoewel de Zuid-Koreanen het ook op tabletgebied niet slecht doen, zou een Amoled scherm – volgens ons – net dat beetje extra kunnen toevoegen aan de Galaxy Tab serie, om deze écht uniek te maken.

Natuurlijk, een jaar of twee geleden maakt Samsung al eens een Tab met Amoled scherm, de Galaxy Tab 7.7. Maar daar bleef het ook bij, destijds. Tot nu dus. Want hoewel het nog niet helemaal duidelijk is hoe groot de met een WQHD Amoled scherm uitgeruste SM-T800 zal zijn – 8 of 10 inch? – lijkt het steeds zekerder dat deze eraan komt.

Om het verhaaltje compleet te maken: het lijkt erop dat Samsung’s nieuwe Amoled tablet zal beschikken over een octacore processor uit eigen tuin, terwijl Android 4.4 aan boord is, compleet met Samsung’s Magazine interface die we inmiddels kennen van bijvoorbeeld de Galaxy NotePRO 12.2.

Wel is er één puntje van zorg: een dergelijke high end tablet met zo’n groot, en toch scherp Amoled scherm zal geen bijzonder vriendelijk prijskaartje hebben. Hoe (on)vriendelijk moet natuurlijk nog blijken, maar deze zal wel bepalend zijn voor het commerciële succes van het apparaat. De NotePRO 12.2 bijvoorbeeld, is danwel een mooi staaltje tablet-met-stylus, maar door de hoge prijs zal hij nooit als warme broodjes over de toonbank gaan. Natuurlijk snapt Samsung dit zelf ook wel, maar het zou zo aardig zijn als er weer eens een Galaxy Tab kwam die écht hoge ogen gooide – en niet alleen bij de professionele gebruik(st)er.

Galaxy deal tips

Praat mee