Samsung klaar voor de productie van Amoled schermen voor 8 en 10 inch Galaxy Tabs

Als er één snufje is dat Samsung’s Galaxy Tab tablets een extra, unieke eigenschap zou geven dan is het wel een Amoled beeldscherm. Waar we allang niets minder verwachten op Samsung’s Galaxy S smartphones, zijn de Galaxy Tabs nog steeds uitgerust met een LCD scherm. Daar komt binnenkort echter verandering, zo lijkt het.

samsung-galaxy-tab-amoled Samsung klaar voor de productie van Amoled schermen voor 8 en 10 inch Galaxy Tabs

De Galaxy Tab 7.7, de enige Tab tot nu toe met een Amoled scherm

Samsung kan vanaf februari of uiterlijk maart beginnen met de productie van Amoled schermen met een diagonaal van acht tot tien inches – tabletformaat dus. En hoewel er over de resolutie van deze schermen nog niet zoveel bekend is, is de stap naar Amoled schermen op tablets een grote. Zoals gezegd: het zou Samsung’s Galaxy Tab serie een nieuwe unique selling point geven, zoals dit ook bij smartphones als de Galaxy S, S2, S3 en S4 het geval was.

Het wachten is nu op de volgende serie nieuwe tablets. Tenslotte kregen de onlang onthulde Galaxy TabPRO serie en Galaxy NotePRO 12.2 de toevoegin ‘PRO’ mee, de suggestie wekkend dat er ook nog een productlijn voor de meer op persoonlijk gebruik gerichte consument in de pijpleiding zit.

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee