Samsung verkoopt 86 miljoen smartphones in drie maanden, 319 miljoen in 2013

Het is weer zover: allerlei fabrikanten van smartphones en andere mobiele apparatuur maken direct of indirect bekend wat ze in het laatste kwartaal van 2013 zoal gepresteerd hebben. En ondanks eerdere berichten over tegenvallende resultaten, breekt Samsung records met een indrukwekkend aantal van 86 miljoen verkochte toestellen in drie maanden tijd.

samsung-logo Samsung verkoopt 86 miljoen smartphones in drie maanden, 319 miljoen in 2013

Hiermee is de Zuid-Koreaanse fabrikant met afstand de allergrootste maker van slimme, mobiele apparatuur. De nummer twee is – nee, niet doen of je verrast bent – natuurlijk Apple, die het schopte tot zo’n 51 miljoen toestellen.

Dankzij Samsung’s verkoopcijfers heeft het bedrijf op dit moment een marktaandeel van net geen 30 procent, terwijl de nummer twee net geen 18 procent van de markt in handen heeft. Over heel 2013 maakt Samsung het nóg bonter: 319,8 miljoen telefoons werden verkocht, oftewel 32,2 procent van álle toestellen.

Op dit moment hebben de Zuid-Koreanen dus met afstand hun positie als marktleider in handen. Maar toch is het duidelijk dat er dingen aan het veranderen zijn. Fabrikanten als HTC en Sony doen amper nog mee, en zijn inmiddels gepasseerd door ‘nieuwe’ telefoonbouwers die het goed doen in China en omstreken. Huawei en Lenovo zijn bezig met een gestage opmars, terwijl ook LG erin slaagde een groei van haar mobiele tak te laten zien. Sterker nog: deze drie bedrijven groeiden ongeveer twee keer sneller dan het gemiddelde in de sector.

De vraag is dus niet óf, maar wanneer Apple en Samsung de hete adem van deze groep echt in de nek zullen gaan voelen. Want als er één ding duidelijk is over de markt voor telefoons, is dat deze ontzettend dynamisch is. Van de leiders van weleer – BlackBerry, Nokia en Motorola – is een paar jaar later weinig meer over. Het principe dat het makkelijker is om aan de top te komen dan er te blijven geldt dus dubbel en dwars in smartphoneland.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee