Psst! Een geheime showcase van een flexibele Samsung Galaxy tablet

Fijn, hoe tegenstrijdig nieuws kan zijn – koppen met het woord ‘geheim’ erin. Na een eerdere, strikt geheime showcase van een smartphone met een buigbaar scherm tijdens de Consumer Electronics Show begin dit jaar, zou Samsung van plan zijn om tijdens het Mobile World Congress volgende week in Barcelona een flexibele tablet te demonstreren. In het geheim, uiteraard.

samsung-toont-flexibele-tablet-mwc Psst! Een geheime showcase van een flexibele Samsung Galaxy tablet

Dat meldt een Zuid-Koreaanse nieuwsbron, die daarmee ook het geheime aspect van de demonstratie enigszins verwaterd. Hoedanook, duidelijk is dat Samsung achter de schermen druk bezig is om haar flexibele scherm- en toesteltechnologie alvast te tonen aan partners die daar in de toekomst interesse in kunnen hebben.

Geheim of niet, duidelijk is dat het apparaat wat daar in Barcelona achter gesloten deuren te zien zal zijn een vroeg prototype is. Onlang werd namelijk al bekend – bij monde van Samsung zelf – dat het nog tot 2015 zal duren vóór we daadwerkelijk kunnen gaan vouwen met onze mobiele apparaten.

Dit neemt niet weg dat we wel ontzettend benieuwd zijn wát er anno 2014 zoal te tonen valt. Helaas zijn mensen die zich in kringen bewegen die nú al toegang hebben tot dergelijke demonstraties veelal niet van plan stiekem foto’s te maken – en dus gaat het nog lang duren voordat wij gewone stervelingen een blik kunnen werpen op deze toch wel interessante toekomst. Gelukkig hebben we nog Samsung’s conceptvideo, waarin een flinke stapel ideeën voorbij komen (die lang niet allemaal buigbaar zijn, maar dat mag de pret niet drukken):

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee