Je beeldscherm vouwen? Het kan vanaf 2015 – volgens Samsung

Ow wat hebben we het hier al vaak over Samsung’s flexibele Amoled schermen gehad. En toch zagen we tot nu toe maar één smartphone die min of meer gebruikt maakt van deze technologie, namelijk de Samsung Galaxy Round. Maar dat toestel heeft alleen een licht gekromd scherm. Dit is dan ook slechts de eerste stap, op dit gebieg. Volgens een presentatie van Samsung komen in 2015 de echte, vouwbare beeldschermen.

samsung-flexibele-schermen Je beeldscherm vouwen? Het kan vanaf 2015 - volgens Samsung

 

Op dit moment vindt in Zuid-Korea de Samsung Analyst Day plaats, waar het bedrijf een boekje opendoet over de stand van zaken in technologieland, en in haar eigen keuken.

Zo komen we dus te weten dat we – qua flexibele schermen – nu in het tijdperk leven van de curved schermen. In de loop van 2014 arriveert vervolgens het tijdperk der gebogen schermen, waarvan we voor het gemak maar even aannemen dat dit de extremere variant is van het type beeldscherm in de Galaxy Round.

Maar dan, ergens in 2015 volgt een knal dwars door een Technology Barrier heen, zo valt hierboven te zien, en kunnen we pas echt aan de slag met vouwbare beeldschermen.

Overigens gaat het bij opvouwbare schermen niet alleen over de mogelijkheid je tablet op te vouwen zodat hij in je binnenzak past. Uit eerder opgedoken patentaanvragen van Samsung en Google blijkt dat een dergelijk apparaat vergezeld zal zijn van een compleet nieuw type interface, waarbij de bediening niet alleen via aanraking gebeurt, maar ook door de vorm van het scherm te manipuleren. Buigen, vouwen en oprollen worden zo – hopelijk – zinvolle handelingen om dingen gedaan te krijgen.

Nog een jaar of twee dus, en dan kunnen we het tijdperk van de platte, harde, rigide mobiele gadgets eindelijk achter ons laten. Maar laten we eerlijk zijn: pas als we de eerste vouwbare apparaten écht kunnen uitproberen zullen we weten of dit een zinvolle revolutie is, of gewoon een stukje science fiction dat vooral leuk is omdat het kan.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee