Psst! Samsung toont stiekem buigbaar Amoled scherm

Hoewel de Consumer Electronics Show in Las Vegas – waar Samsung onder meer de nieuwe Galaxy NotePRO 12.2 onthulde – alweer is afgelopen, komt er nog steeds interessante informatie naar buiten over wat zich daar allemaal afspeelde. Zo schijnt Samsung in het diepste geheim een buigzaam 5,68 inch Amoled scherm te hebben getoond – het scherm van de Galaxy Note 3 dus, maar dan volledig flexibel.

samsung-flexibel-amoled-youm-scherm-ces Psst! Samsung toont stiekem buigbaar Amoled scherm

Zomaar een concept met een flexibel scherm: van het getoonde scherm zijn geen foto’s beschikbaar

Het scenario ging ongeveer als volgt. In een kamer van het Encore Hotel in Las Vegas waren ze verzameld: Russische en Amerikaanse spionnen, financieel analisten, regeringsleiders, belangrijke investeerders, bewoners van de planeet Bong, en grote zakenpartners van Samsung. Min de spionnen en regeringsleiders. En ook de delegatie van de planeet Bong was er niet. Maar de rest wel. En wat zij zagen was, volgens anonieme bronnen uiteraard, indrukwekkend.

Wat Samsung toonde, was een flexibel Amoled scherm met en diagonaal van 5,68 inch – en wel van een nieuw type, dat ervoor zorgt dat veelvuldig buigen en vouwen níet ten koste gaat van de kwaliteit van het getoonde beeld. De gebruikte technologie in dit scherm is nieuw: het scherm is dankzij de materiaalkeuze ontzettend dun, en volledig buigbaar. De huidige flexibele schermen, zoals gebruikt in smartphones als de Galaxy Round of LG’s G Flex, zijn beperkt in hun bewegingsvrijheid, en zijn daarom weliswaar gebogen, maar niet flexibel bruikbaar.

Het getoonde scherm echter wel, en hoeft niet aan minstens één zijde gefixeerd te worden om fatsoenlijk te werken. En dát ziet er – zoals gezegd, volgens personen die het gezien hebben – indrukwekkend uit.

Maar…. voor ons – de ‘gewone consument’ – is dit danwel leuk, maar we hebben er nog niet zoveel aan. Het gaat tenslotte nog even duren (lees: jaren) voordat we échte gadgets in de winkels zullen tegenkomen die van een dergelijk beeldscherm gebruik maken.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee