‘Android 4.4 update alleen voor 4G versie van de Samsung Galaxy S3’

Vorige week nog was de Samsung Galaxy S3 de opvallende afwezige op een Poolse lijst met toestellen die later dit jaar een update zullen krijgen naar Android 4.4 KitKat. Nu komt uit dezelfde hoek het gerucht dat mogelijk alleen de 4G versie van het toestel – de GT-I9305 – de sprong naar deze nieuwste Android versie zal maken.

samsung-galaxy-s3-4g-gt-i9305-android-4-3-update-nederland 'Android 4.4 update alleen voor 4G versie van de Samsung Galaxy S3'

Het was Samsung’s Poolse tak die eerder een lijst de wereld instuurde met daarop de toestellen die in de loop van de komende maanden een update naar Android 4.4 kunnen verwachten. Opvallende afwezige was de Galaxy S3. Toen al speculeerden wij dat een mogelijke oorzaak het ‘beperkte’ werkgeheugen van één gigabyte zou kunnen zijn, voornamelijk omdat de Amerikaanse Galaxy S3 wél de update krijgt – én voorzien is van 2 GB RAM.

Het is de Europese Galaxy S3 zonder 4G internetverbinding – de GT-I9300 – die het moet doen met 1 GB werkgeheugen. De iets later op de markt gekomen 4G variant van hetzelfde toestel – de GT-I9305 – heeft wél 2 GB RAM, en – zo lijkt het nu – komt dus wél voor de aankomende Android update in aanmerking.

Uiteraard is het verstandig dit nieuws vooralsnog met een klein korreltje zout te nemen. De berichten van Samsung’s Poolse tak – in dit geval via Facebook – zijn niet direct het toonbeeld van wat je een officieel statement zou kunnen noemen. En hoewel het op dit moment inderdaad zo lijkt dat alleen de Galaxy S3 uitvoeringen met 2 GB RAM in aanmerking komen, staan er wel degelijk ook apparaten met ‘maar’ één gigabyte RAM op de Poolse lijst, zoals de Galaxy Grand, en de Galaxy Tab 3.

Voor nu wachten we dus nog maar even af hoe deze vork precies in de steel zit…

(via)

 

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

 1. lasthuis zegt

  Maar door alle bloatware van samsung er overheen is die 1GB al snel te weinig.
  Dus ik denk dat Android 4.4 niet het probleem is, maar de hele meuk die er bij komt?

  • Michel zegt

   Dat is natuurlijk de logische verklaring… toch zijn er ook toestellen met maar 1 GB die desondanks wel de update krijgen (Galaxy Grand, Tab 3 7.0, etc)

 2. Waggie zegt

  2GB mag zeker geen reden zijn. Vanuit Android wordt juist verteld dat maar 512MB nodig is om 4.4 te draaien. Of samsung moet zijn schil zo “zwaar” maken dat het geen voordeel meer heeft om 4.4 te draaien. Anders zou het gewoon goed moeten draaien op 1GB.

Praat mee