‘Geen metaal voor de Samsung Galaxy S5’ – andere opties: koolstof, glasvezel, diamant

Begin december leekt het allemaal zo goed als zeker: de Samsung Galaxy S5 zal voorzien worden van een metalen body. ‘Kijk! De fabrikanten werken er al aan!’ – aldus Taiwanese nieuwsbronnen die het kunnen weten, aangezien de hardwerkende fabrikanten (deels) Taiwanees zouden zijn. Wat flauw dus dat het nota bene Taiwanese fabrikanten zijn die nu doen alsof hun neus bloedt. Gelukkig zijn er nog andere interessante mogelijkheden.

samsung-galaxy-s5-geen-metaal-diamant-glas-koolstof 'Geen metaal voor de Samsung Galaxy S5' - andere opties: koolstof, glasvezel, diamant

Dat is tenminste wat DigiTimes – nieuwsbron voor iedereen met een interesse in de supply side van de computer- en communicatieindustrie – vandaag weet te melden. Met andere woorden: al die bedrijven die nu bezig zijn miljoenen metalen behuizingen te bouwen voor Samsung’s volgende toptelefoon zijn eigenlijk gewoon druk met andere bezigheden. Dat kan natuurlijk goed zijn – in telefoonland is ieder details tegenwoordig nieuws, tenslotte. Hoewel de vraag natuurlijk dan ook is of diezelfde fabrikanten het überhaupt zouden melden als ze wél bezig waren met de Galaxy S5.

Hoe de vork ook in de steel zit: Samsung is ook zonder metalen telefoons gekomen waar ze nu is, en de kans is groot dat er nog legio andere materiaalopties in de industriële pijpleiding zitten. Zo bestaat de kans dat de behuizing van de Galaxy S5 vervaardigd wordt uit koolstofvezel, glasvezel, en/of andere combinaties één of andere kunststof variant. Mogelijk ook heeft Samsung nog steeds geen definitieve beslissingen genomen over de materiaalkeuze voor de S5.

En dan is er schijnbaar nog de optie om een metalen behuizing te bouwen met een diamant-achtige coating om krassen – waar metalen behuizingen erg gevoelig voor zijn – tegen te gaan. Maar hoe mooi, sjiek, of sci-fi dit ook klinkt: de kans dat we deze technologie al bij de Galaxy S5 gaan zien lijkt erg klein (want te duur).

Om het allemaal nog wat duidelijker te maken, er de kans ook aanwezig dat Samsung wel degelijk aan twee versies van de Galaxy S5 knutselt, waarvan er ééntje van kunststof, en eentje met een meer premium behuizing. Hoewel deze laatste toestelversie mogelijk door het leven gaat als de Samsung Galaxy F. Volg je het nog?

En zo vindt iedereen met een bovengemiddelde interesse in de volgende smartphone generatie zich weer eens tot zijn of haar oksels in de verwarrende, tegenstrijdige, of tenminste wilde geruchten. Gelieve deze dus ook niet al te serieus te nemen – de onthulling van de Samsung Galaxy S5 volgt binnen nu en pakweg een maand of drie, en Samsung kennende komen we de belangrijkste dingen sowieso pas dan met zekerheid te weten.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee