Hands-on met de nieuwe Samsung Tizen-smartphone

Met de gekte rond de Galaxy Note 3 en alle updates die de laatste tijd in het rond vliegen zou je bijna vergeten dat Samsung al een tijdje bezig is met het ontwikkelen van haar eigen mobiele besturingssysteem genaamd Tizen. Het idee hierachter is om een universeel mobiel besturingssysteem te ontwikkelen voor verschillende Samsung toestellen om zo niet geheel afhankelijk te zijn van Google en toekomstige Android updates.

Via het Duitse Tizenblog hebben we nu een video te pakken gekregen die een (nieuwe?) high-end Samsung smartphone laat zien, draaiende op Tizen Redwood – versie 2.2.0. Over de smartphone – die voorlopig schuil gaat onder de code Z9005 – is nog weinig tot niks bekend, los van het feit dat het dus een Tizen smartphone is. Afgaande op de prestaties die we in de video kunnen zien lijkt het alsof de specificaties van het toestel redelijk up-to-date zijn, hierbij kun je denken aan het equivalent van een Galaxy S3 of hoger. Het is momenteel niet duidelijk of het hier gaat om een compleet nieuwe smartphone familie of dat we binnenkort een aftakking van de Galaxy familie mogen verwelkomen?

Wat betreft de software zelf, in de video zien we duidelijke gelijkenissen met Samsung’s eigen TouchWiz interface. Zo heeft de camera soortgelijke functies als die van de S3 en S4 en lijken de menu’s en instellingen redelijk overeen te komen met eerder genoemde toestellen. Eerder doken er ook al geruchten op dat er nog een nieuwere versie van Tizen (3.0.0) al draaiende was op een Galaxy S4 toestel, dus we hebben hier waarschijnlijk te maken met een iets oudere versie van Tizen. 

De Tizen hands-on video kun je hieronder bekijken:

Galaxy deal tips

Praat mee