Kijk, dít kan ook met de Samsung Galaxy Gear

Samsung’s Galaxy Gear smartwatch is een interessant accessoire voor de Galaxy Note 3, en binnenkort ook andere Galaxy toestellen. En ondanks het feit dat ook Samsung zelf inziet dat er nog gesleuteld moet worden aan de functionaliteit van het apparaatje, is er stiekem al best een hoop mogelijk – je moet alleen even de tijd en moeite nemen om er wat mee te experimenteren.

samsung-galaxy-gear-launcher-apps Kijk, dít kan ook met de Samsung Galaxy Gear

En dus ging men bij ArsTechnica aan de slag met de mogelijkheid om via de USB debug modus zelf meer applicaties op het toestel te installeren. In de onderstaande video zie je bijvoorbeeld de Nova Launcher op de Galaxy Gear draaien, en het spel Candy Crush. 

Natuurlijk zijn er een aantal barrières die de mogelijkheden uiteindelijk redelijk inperken. Zo blijft de Gear afhankelijk van een smartphone om verbinding te maken met internet, en wat je ook doet: het scherm is gewoon vrij klein. Dus ondanks het feit dat je er – zoals je kunt zien – prima video op kunt kijken, een echte bioscoop ervaring zal het niet worden.

Maar daar gaat het dan ook niet om. Deze video laat zien dat de Gear over de hardware beschikt om méér te zijn dan alleen een doorgeefluik voor je telefoon. En het gewoon een kwestie van tijd is tot we meer échte, zinvolle toepassing zullen zien voor deze smartwatch. Met andere woorden: de Gear staat nog in de kinderschoenen, maar potentie is er in overvloed.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee