Samsung bons: voorlopig geen Galaxy Gear 2 – eerste Galaxy Gear kan (en wordt?) beter

In een vlag van openheid, deed Lee Don-joo – een hoge pief binnen Samsung’s marketingtak – een boekje open over de stand van zaken rond de Samsung Galaxy Gear smartwatch. Zo ontkende hij een eerder gerucht dat een Galaxy Gear 2 al in ontwikkeling zou zijn, en gaf hij ruiterlijk toe dat de huidige Gear nog iets speciaals mist.

samsung-galaxy-gear-lee-don-joo Samsung bons: voorlopig geen Galaxy Gear 2 - eerste Galaxy Gear kan (en wordt?) beter

Nog geen twee weken geleden dook het nieuws op dat Samsung waarschijnlijk al druk bezig is met de Galaxy Gear 2, die dan ook nog eens al begin 2014 op de markt moet komen. Vandaag ontkent meneer Don-joo dus dat dit het geval is.

En ondanks dat hij in een gesprek met de Korea Times benadrukt dat de Galaxy Gear op veel fronten een erg mooi stukje mobiele techniek is, geeft hij aan dat Samsung zelf beseft dat deze eerste Zuid-Koreaanse smartwatch nog iets speciaals mist. Terwijl er dus nog níet aan een opvolger van de Gear gewerkt wordt, is Samsung wél druk bezig met het verder ontwikkelen van de software en mogelijkheden van het horloge.

Wie dus als een rechtgeaarde early adoptor nú al een Galaxy Gear in huis haalt, kan – zo lijkt Don-joo te willen zeggen – op relatief korte termijn al flinke verbeteringen door middel van updates verwachten.

(via, afbeelding via)

Galaxy deal tips

Praat mee