Daar is hij dan: de Samsung Galaxy Round

De komst van Samsung’s eerste smartphone met een gebogen scherm hing al in de lucht, en nu is hij dan officieel onthuld. De Samsung Galaxy Round is een half-broer van de Galaxy Note 3, maar dan met een bocht erin.

samsung-galaxy-round-2 Daar is hij dan: de Samsung Galaxy Round

De Galaxy Round is de eerste telefoon die gebruik maakt van Samsung’s veelbesproken flexibele Amoled technologie. In de praktijk betekent dit vooralsnog niet dat het toestel zelf flexibel is. Het scherm, en daarmee het toestel, vertoont een vrij lichte kromming die het toestel een beter gevoel in de hand – en aan de oor – zouden moeten geven.

Op het scherm na, is de Round nagenoeg identiek aan de Note 3: binnenin vinden we Qualcomm’s Snapdragon 800 processor, 3 GB werkgeheugen, en een 13 megapixel camera. Overigens is ook het scherm op de kromming na vergelijkbaar: een diagonaal van 5,7 inch, en een 1080p full HD resolutie zien we ook in de nieuwste Note.

samsung-galaxy-round-1-150x150 Daar is hij dan: de Samsung Galaxy Roundsamsung-galaxy-round-3-150x150 Daar is hij dan: de Samsung Galaxy Roundsamsung-galaxy-round-4-150x150 Daar is hij dan: de Samsung Galaxy Roundsamsung-galaxy-round-5-150x150 Daar is hij dan: de Samsung Galaxy Roundsamsung-galaxy-round-6-150x150 Daar is hij dan: de Samsung Galaxy Round

Echter, om de kromming mogelijk te maken is het glas in het scherm vervangen door een extreem dun en sterk kunststof. De verwachting is dus dat een flinke valpartij van de Round niet zal resulteren in een gebarsten voorkant.

Om de Round net iets meer mee te geven dan alleen de excentrieke vormgeving, heeft Samsung een aantal speciale features bedacht. Zo kun je het toestel een stukje rollen, waarna het belangrijke informatie – gemiste oproepen, berichten, batterijpercentage – prijsgeeft.

Vooralsnog zal de Round alleen in Samsung’s thuisland Zuid-Korea op de markt komen, en het is nog maar de vraag of we het toestel ooit hier in een Europese winkel zullen gaan tegenkomen – ondanks het feit dat wij eerder deze week nog een Amerikaanse merknaamregistratie voor de Galaxy Round op wisten te graven.

Het lijkt er dus op dat de Galaxy Round eigenlijk met name één doel heeft: de Zuid-Koreaanse strijd om de eerste telefoon met een gebogen danwel flexibel scherm beslechten. Op dit vlak is Samsung al enige tijd in een felle strijd met landgenoot en concurrent LG verwikkeld. Als je dus moeite hebt het échte nut van een toestel als de Round in te zien, bedenk dan dat het toestel – wat ons betreft – vooral dient om te kunnen roepen: ‘eerste!’ Pas in de toekomst zullen we échte, serieuze toepassingen gaan zien van de gebruikte schermtechnologie, die een stuk revolutionairder is dan de Round doet vermoeden.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee