Merknaam Samsung Galaxy Round ook in de VS vastgelegd

Het is eigenlijk een flauwe naam, maar meerdere vingers wijzen in dezelfde richting: Samsung’s langverwachte smartphone met een flexible – of tenminste een gebogen – scherm gaat waarschijnlijk Galaxy Round heten. Het toestel komt, in tegenstelling tot sommige berichten, mogelijk wel degelijk naar markten buiten Zuid-Korea, zoals de Verenigde Staten.

samsung-galaxy-round-merknaam Merknaam Samsung Galaxy Round ook in de VS vastgelegd

Recent dook de naam al op in lokale, Zuid-Koreaanse media, en door de beperkte productiecapaciteit van flexibele schermen en de vermoedde hoge prijs van de Galaxy Round lijkt een wereldwijde release onwaarschijnlijk.

Echter, uit een merknaamregistratie die wij dit weekend tegenkwamen in de database van United States Patent and Trademark Office – USPTO – blijkt dat Samsung de naam ook in de Verenigde Staten wil vastleggen. De aanvraag werd op 30 september ingediend, en kán er op wijzen dat Samsung wel degelijk van plan is het toestel ook buiten Zuid-Oost Azië op de markt te brengen – of in ieder geval in de VS.

In ieder geval is de kans aanwezig dat Samsung de Round al deze week – op 10 oktober – wil gaan onthullen, dus we zullen niet lang hoeven te wachten op duidelijkheid. Wat nu al duidelijk is, is dat Samsung’s eerste toestel met een gebogen of flexibel scherm géén Galaxy Note 3 variant zal zijn, maar een op zichzelf staand product. Update: over dit laatste schijnt toch wat verwarring te bestaan – mogelijk zien we straks tóch een toestel dat sterke overeenkomsten vertoont met de Note 3. Afwachten dus…

(via 1, 2, 3, 4)

Galaxy deal tips

Praat mee