Australische provider: nee, geen updates meer voor de Samsung Galaxy S2

Het nieuwsfront rond de Samsung Galaxy S2 is een rustig front. Sinds het toestel in februari van dit jaar de update naar Android 4.1 Jellybean kreeg, werd het rustig rond het toestel. Een gerucht deed hoop leven dat de Galaxy S2 misschien nóg een laatste update – bijvoorbeeld naar Android 4.2 – zou krijgen. Maar als we de Australische provider Telstra mogen geloven, is die kans klein.

samsung-galaxy-s2-android-4-2-update Australische provider: nee, geen updates meer voor de Samsung Galaxy S2

Op de website van Telstra valt te lezen dat Samsung heeft bevestigd dat de Australische 4G/LTE versie van de Galaxy S2 géén verdere updates meer zal krijgen. Nu is het heel verleidelijk om te roepen dat de Australische 4G versie van het toestel over andere hardware beschikt dan ‘onze’ Nederlandse S2 – en dat klopt ook – maar laten we realistisch zijn: de kans dat Samsung voor een andere toestelvariant wél een update naar Android 4.2 ontwikkelt, maar niet voor de Australische, is buitengewoon klein.

Natuurlijk is het altijd nog mogelijk op de custom toer te gaan – als je weet wat je doet, kun je op het XDA forum genoeg ROMs vinden die prima werken op de Galaxy S2, en gebaseerd zijn op Android 4.2 en zelfs Android 4.3. Alleen de gedachte aan een officiële update naar één van de laatste Android versies kunnen we beter loslaten.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee