Is de Samsung Galaxy S2 nu klaar met updates? Gerucht: Neen!

Inmiddels is het alweer bijna twee jaar geleden dat de Samsung Galaxy S2 voor het eerst op de markt verscheen. Recent kreeg het toestel nog een update naar Android 4.1.2 Jellybean, en als we de geruchten van vandaag mogen geloven, was dit niet de laatste. Samsung zou namelijk van plan zijn de Galaxy S2 ook nog van een update naar Android 4.2.2 te voorzien.

samsung-galaxy-s2-android-4-2-2-update Is de Samsung Galaxy S2 nu klaar met updates? Gerucht: Neen!

Toen de Galaxy S2 destijds op de markt kwam, draaide deze op de – toen nieuwe – Android 2.3.2 Gingerbread. Hierna ging de reis via Android 2.3.4, langs 2.3.6 en 4.0.4 naar de huidige Android 4.1.2. En straks dus misschien Android 4.2.2.

Over de mogelijkheden die déze firmware met zich mee zou kunnen brengen is verder nog maar erg weinig (lees: niets) bekend. In ieder geval bracht de Android 4.1.2 update een aantal features die we daarvoor kenden van de Galaxy S3. Of de Android 4.2.2 update ook nog mogelijkheden naar het toestel zal brengen die we zagen bij de onthulling van de Galaxy S4 (die standaard op Android 4.2.2 draait)? Wie een glazen bol heeft mag het zeggen.

Voorlopig is het raadzaam om het bovenstaande nieuwe nog maar even met een korreltje zout te nemen. Naar het schijnt, is de beslissing nog niet definitief – het gaat dus écht om een gerucht. En mocht deze update komen, zal het waarschijnlijk zeker niet vóór de zomer zijn.

(met dank aan Sammobile)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. kraanmachinist zegt

  als deze update net zo, rot is voor je batterij en instellingen, dan de 4.1.2, dan denk ik dat ik het ermaar bij laat zitten , en ik denk een hoop van mijn mede gebruikers hier,
  samsung nederland en samsung in het algemeen moeten eerst eens wat doen aan de stroom klachten die de 4.1.2 met zich mee gebracht hebben

  • Andy zegt

   Een vriend van mij had hetzelfde aan de hand met zijn batterijduur, dat ding was immens snel leeg, zelfs nog na het resetten van de phone en SD kaart. Hij had hierover een reparatieverzoek ingediend bij de winkel van zijn aankoop en na een week kreeg hij zijn toestel terug, met een heuse verbetering. Nu kan zijn S2 4 volle dagen mee met WiFi constant aan en doorheen de dag iedere mail checken die binnenkomt, veel bellen en surfen op het internet.

   Misschien moet je dat ook eens proberen?

   • kraanmachinist zegt

    dan zou ik wel eens willen weten wat ze allemaal aan instellingen hebben veranderd, ik heb naar mijn mening, alles gedaan, om het op een acceptabele 1.5 dag te krijgen, maar de vorige software was toch een stuk beter qua batterij duur, toen kon ik ook 3 tot 4 dagen doen (met normaal gebruik), als deze winkel/reparatie bedrijf deze resultaten kan halen , dan moeten ze dat online zetten, daar zouden ze een hoop van de s2 gebruikers blij mee maken

 2. marco zegt

  Ik heb afgelopen weekend 4.1.2 er op gezet via Odin. aanvankelijk was de batterij binnen 4 uur compleet van 100% naar 0.

  naar een hard reset en factory wipe gedaan te hebben en mijn SD kaart geformatteerd gaat de batterij nu weer gewoon mee. naar een uur of 12 nog boven de 50% dit vind ik acceptabel gezien de telefoon de hele dag aan het synchroniseren is met diverse apps.

  vooral het formatteren van de SD kaart scheelt enorm.

 3. Erikje zegt

  Op de nexus 4 schijnt de 4.2.2 updates de battery life enorm verbeterd te hebben, zie http://forums.androidcentral.com/google-nexus-4/252774-4-2-2-battery-life.html

  Het gaat hier om hetzelfde issue als bij ons, n.l. battery drain on idle.

  Nu had ik met de 4.1.2 update ook wel een bijna acceptabel batteijgebruik. Bijv. 50 procent over na een werkdag met nauwelijks gebruik. Nu na terugflashen naar ICS zit ik op ruim 60% bij intensief gebruik en krijg ik de telefoon niet leeg in een dag.

  Nu is het wel zo dat je telrfoon meer batterij gebruikt als je mee synchronizeerd, maar als je die nieuwe features uitzet zou je toch op vrijwel hetzelfde batterijgebruik moeten uitkomen. In feite zou jelly bean minder moeten gebruiken dan ICS, dit omdat jelly bean veel meer geoptimaliseerd is en dus met minder processorinstructies hetzelfde zou moeten kunnen doen.

  In elk geval zij er dus wel degelijk batterijproblemen geintroduceerd in jelly bean die pas met 4.2.2 opgelost zijn. Ik ben in elk geval weer terug op ICS en dat is toch echt veel zuiniger. Ook mijn telefoon wordt niet meer warm.

 4. ikke zegt

  het feit van de vele battery drain op 4.1.2 maakt het aannemelijk dat ze kijken naar 4.2.2.
  en hat zal in tegenstelling tot in de post wel voor de zomer zijn van 2015.

  volgens mij is de 4.1.2 rollout nog steeds niet volledig.

 5. eddy fik zegt

  Ook ik heb mijn S2 GT-i1900 ge-update naar 4.1.2 alleen werkt nu mijn gps fix niet meer. Ook werkt het automatisch synchroniseren van accuweather niet meer. Weet iemand hier een oplssing voor?

  • Peter R zegt

   Probeer eerst je telefoon opnieuw te starten, eventueel een cache wipe en als dat ook niet helpt dan zou ik toch een factory reset doen.

 6. Erikje zegt

  3% batterijgebruik in 7:15 met ICS. Wifiw sleep policy never. Location reporting kn maps staat uit. Wel met de greenify app zodat de meeste apps niet op de achtergrond kunnen starten.

  De telefoon wordt ook niet meer warm. Met deze tesultaten hou ik het nog wel uit tot de batterijproblemen opgelost zijn.

 7. jimmypluijm zegt

  JOngens installeer de laatste NORDIC 4.1.2 van 21-3, nieuwe kernel.

  Na 10 uur op 78%, met de oude XEN NL versie had ik dan nog 25%
  Ze hebben het aangepast! 🙂

 8. jimmypluijm zegt

  je kan hem er gewoon overheen flashen met Odin:

  instructies:Je kan hem gewoon over de oude heen flashen met odin.

  Voor de mensen die hun (unbranded/branded/gesimlockte)S2 probleemloos willen updaten naar de officiële Jellybean 4.1.2 met Odin, nu met batterijzuinige KERNEL

  Instructies:
  Download Odin 3.0.4:
  http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1168422&d=1341114468

  Dowload de nieuwste officiële NORDIC COUNTRIES Jellybean4.1.2 firmware
  http://www.hotfile.com/dl/198306106/26e7704/I9100XWLSJ_I9100OXXLS7_NEE.zip.html
  (Zorg dat je pc de samsung S2 drivers heeft, als kies geïnstalleerd is op je pc is dit in reeds orde, anders even KIES installeren)
  Dload kies eventueel hier:http://www.samsung.com/be/support/usefulsoftware/KIES/JSP
  • Zet je s2 uit
  • Zet hem aan en houdt volume down+ Home+ power tegelijk ingedrukt
  • Je komt nu in download modus
  • klik op doorgaan (volume up)
  • Sluit je telefoon aan op je pc
  • Open odin 3.0.4
  • Selecteer bij PDA het bestand : .tar.md5 9 (de 4.1.2 software die je gedload en uitgepakt hebt)
  • Druk start en wacht +/- 10 mins tot er bij Odin PASS in het groen staat
  • Koppel je telefoon los van je pc en klaar!!!!
  P.s opstarten kan even duren eerste keer dus geen paniek!!
  Succes!

   • Peter R zegt

    Niet te snel oordelen, net na een flash is er nog niets van het batterijverbruik te zeggen. Ik ben ook net over en verloor na een uur zo’n 5 procent. Dat is ook niet goed, maar het werkelijke verbruik blijkt pas na een paar dagen. Mocht het dan nog niet goed zijn, dan is er altijd nog de factory reset om 4.1.2 een eerlijke kans te geven. Het blijft tricky om een besturingssysteem over een ander hen te flashen. Ik zag net bijvoorbeeld dat ik in de browser veel kreten in het koreaans had staan. Dat was een kwestie van opnieuw de taal in te instellen, maar het geeft aan dat je na een flash onverwachte dingen kan tegenkomen. Een factory reset zet alles teug naar default. Wat je nu al wel kunt proberen is een cache wipe (doe ik standaard dus deed ik nu ook), en met wat eerder genoemde tools nakijken wat je batterijverbruik door veroorzaakt wordt.

    • Erikje zegt

     Het feit dat je een factory reset moet doen is eigenlijk te gek voor woorden. Ik werk dagelijks met veel complexere systemen waarbij je toch echt geen complete reinstall van je systeem hoeft te doen na een software update, en in de meeste gevallen zonder ook maar 1 seconde downtime. Gemiste kans van android dat ze niet 1 van de vele volwassen package management systemen hebben genomen uit de linux wereld. Ik doe tegenwoordig trouwens ook maar een factory reset na major updates. En ja, ook weer jammer dat die backup en restore niet goed werkt (nog zo’n gemiste kans).

     • Peter R zegt

      Ik ben geen IT-er, maar ik heb er wel veel mee te maken. Ik weet niet beter dan wanneer je een besturingssysteem vervangt (dat is wat we hier doen!) je het het beste helemaal opnieuw kunt beginnen. Dat geldt voor PC’s, smartphones, etc.
      Ik zou het dus geen software-update willen noemen, maar een firmware update. Veel ingrijpender.
      Voor ons als consument is dat natuurlijk vervelend, maar ik heb me er bij neergelegd en vind het dus niet te gek voor woorden.
      Wat ik slecht vind is dat Samsung doet voorkomen alsof je een nieuwe firmware er zo maar overheen kunt zetten terwijl je overal kunt lezen dat dat bepaald geen garantie is op een daarna goed lopend apparaat.
      Apple heeft wel de reputatie dat ze dit goed geregeld hebben voor hun iPhones en iPad, maar zij doen in feite niet anders dan helemaal opnieuw beginnen en vervolgens alles netjes terugzetten. Is ook wat makkelijker. Van echte vrije schermindeling is op de iPhone geen sprake, bijvoorbeeld. Deze pre van Android bijt het systeem bij een firmware update aardig in de staart.
      Mijn bescheiden mening natuurlijk.

     • Erikje zegt

      Als je zoals bij deze update een nieuwe kernel erop zet en een update doet van de grafische schil heb je normaal gesproken geen nieuwe installatie nodig maar hoogstens 1 restart, in elk geval in de linux wereld, waar Android ook toe behoort.

     • Peter R zegt

      Dat klopt natuurlijk. Maar dan zou je ook alleen de kernel moeten overschrijven. Wat er aangeboden wordt is weer een complete firmware. Voor die tweede Spaanse versie had ik in eerste instantie alleen de kernel overschreven via Kies, maar vervolgens liep na een dag de machine compleet vast en moest ik alsnog de hele firmware overschrijven. Dat zou beter moeten kunnen.
      Zullen we het er op houden dat de waarheid in het midden ligt?

 9. Ron zegt

  oh jee.. Is het ook zo erg gesteld met deze nieuwe firmware? Sta op het punt om m erop te zetten. Toch nog maar even wachten dus.
  @jimmy jij zegt dat er een verbetering zit in de batterij duur.. Heb je m er zelf ook op staan en is het bij jou verbeterd.??

 10. raytje zegt

  Ik heb even een opmerking wand die update is niet echt top,
  sinds ik de update 4.1.2 valt me wifi na een tijd uit terwijl hij nog wel aanstaat en dus niet kan internetten , pas als ik wifi eerst weer uitzet en weer aan dan doet hij het weer……is hier een oplossing voor??
  verder is me T9 woordenboek weg en kan ik geen woorden toevoegen bij bijv sms-en mailen enz enz word hier helemaal ruk van….
  als je wil navigeren en iets wil intoetsen herkent ie soms de simpelste woorden niet aangezien je ook niet handmatig dus letter voor letter in kan vullen word je aardig sjaggie van, dus update is gewoon ruk en verre van verbetering….

  • Erikje zegt

   Ik vrees dat het standaard antwoord is dat je een factory reset moet doen. Kost veel tijd want die standaard backup/restore werkt (bij mij althans) niet. Als je geroot hebt en je hebt een backup van je apps met titanium kan je sneller restoren (alleen nooit system settings restoren).

   • Peter R zegt

    Ik heb vanmorgen ook de factory reset uitgevoerd, gewoon voor de zekerheid, en het is inderdaad veel werk. De standaard backup/restore via mijn google/samsung-account werkt bij mij ook niet, althans niet onmiddelijk (wat je wel zou verwachten).
    Terwijl ik de apps opnieuw aan het installeren en instellen was had ik zonder dat ik iets eraan deed opeens mijn oude achtergrond weer terug. Er wordt dus wel degelijk iets teruggehaald, maar in mijn geval pas na een uur of zo.
    Vreemde zaak, misschien betekent dit dat je de telefoon even met rust moet laten na de factory reset. Ik had al gelezen dat er heel veel op de achtergrond gebeurt na een reset (men beweert zelfs dat sommige zaken op de achtergrond pas tijdens het opladen gebeurt, vandaar het hogere batterijverbruik gedurende de eerste dagen).
    Wat bij mij wel werkt is het herstellen van mail-accounts etc via Kies (als je die hebt gebackupped uiteraard). Dat scheelt weer.
    Wat mij tegenvalt is dat de apps niet automatisch werden geïnstalleerd. Dat moest ik op het handje doen, en dat duurt het langst. Hebben anderen dat ook?

    • Erikje zegt

     De restore van je achtergrond gebeurt door je ssmsung account. Is inderdaad niet altijd direct beschikbaat. Het restoren van oude apps werkte wel met 4.0.4 al restorede hij daar teveel, n.l. alle apps die ik ooit had gedownload.

 11. Peter R zegt

  Wat Erikje zegt maar je kunt vóór de factory reset nog wel wat proberen: een zogenaamde cache wipe
  1) Zet je telefoon helemaal uit.
  2) Druk de Volume-up-, de home- en de aan/uit-toetsen in gedurende enkele seconden
  3) Je komt dan in een apart scherm met een menuutje bovenin
  4) Navigeer met de volume-toets naar de optie “wipe cache partition”
  5) Activeer deze optie met de aan/uit toets
  6) Na deze actie kom je weer terug op de optie reboot system now
  7) Activeer deze opteie met de aan/uit toets

  Als dat niet helpt dan wordt het toch een factory reset.

 12. Frank zegt

  Goede morgen allemaal, kan het niet zijn dat sommige app’s gewoon heel veel bat verbruiken? heb het zelf ook gehad, heb naar een hard reset ben ik app voor app gaan instaleren en dan gekeken welke veel bat verbruikt bij mij was het de app aptoide
  groetjes Frank

  • Peter R zegt

   Dat is inderdaad goed mogelijk. Als apps voorkomen dat je telefoon in deep sleep gaat dan merk je dat onmiddellijk in je batterijverbruik. Er zijn een aantal apps die je kunnen help boosdoeners op te sporen. De makkelijkste vind ik Wakelock Detector, voor wie er echt een studie van wil maken is er ook Better Battery Stats. BBS laat niet alleen apps zien die je batterij leeg zuigen (partial wakelocks), maar helpt je ook om het systeem te controleren en optimaliseren (kernel wakelocks).
   Bij firmware die goed in elkaar zit zou je alleen apps moeten hoeven controleren en is Wakelock Detector afdoende, denk ik.
   Bij de laatste versie van 4.1.2 kwam ik er met Wakelock Detector achter dat Google Maps de machine weer wakker hield (locatie melden uitzetten hielp) en ik had een app geinstalleerd die mijn telefoon tijdelijk stil kon zetten. Die hield mijn telefoon ook wakker.

 13. Ron zegt

  Heb de nieuwe firmware al wel gedownload. Maar aan de reactie’s hier te lezen is het volgens mij verstandig om m niet te installeren…..
  Maar jij @jimmy zegt dat je s2 wel goed draait op deze nieuwe firmware??

  Advies…? wel of niet doen..
  Draai nu nog op de spaanse versie die nu na ook een factory reset goed draait..

  • Peter R zegt

   Ook bij mij draait de nieuwe versie na een factory reset en een paar dagen geduld steeds beter. Ik haal nu waarden van 1,2 % batterij verbruik per uur (extended battery) en dat is duidelijk beter dan met de tweede Spaanse versie die overigens ook niet slecht maar draaide met 2% per uur (in standby).
   Na de factory reset moet je wel geduld hebben. Direct erna had ik veel hogere waarfen (variërend van 4 tot 19%. De grootste verbetering zag ik na de eerste keer opladen afgelopen nacht. Nog steeds moet je letten op batterij vreters (zie boven), maar mijn voorzichtige advies is doen.

   • Peter R zegt

    Ik zit nu na 14,5 uur op nog 73% (extended battery) na matig gebruik (niet gebeld, beetje internet en ongeveer 5 minuten cameraopname (film). 50 minuten het scherm aan gehad. Geen slechte score!

 14. Wim zegt

  Ik heb iets vreemds na m,n update naar 4.1.2
  Ik heb er nog verder niets over gelezen hier …maar mijn camera werkt niet goed meer
  De resolutie is geswitched van de voor can naar de achter cam…Heel vreemd ..maar ik heb niet echt meer de scherpe foto,s van eerder maar een zelfportretje ziet er super uit…
  ik bedoel dan de kwaliteit van de foto en niet de afbeelding zelf..
  Iemand anders hier misschien ook last van?

  • Peter R zegt

   Nee, geen last van. Ik zou eens beginnen met de cache te wissen (zie voor). Dan start je ook de telefoon opnieuw op (onderdeel van de procedure). Dan raak je niets kwijt, en ik heb andere rare zaken daar mee opgelost.
   Als dat niet helpt…. toch een factory reset. Ik ben er inmiddels van overtuigd dat dat een goede zet is na het installeren van nieuwe firmware. Ik lees niet dat je die al gedaan hebt,

 15. Erik zegt

  Ik heb nu ook alweer enige dagen ICS erop staan en de battery life is inderdaad verbeterd. De telefoon wordt niet meer warm. Ook houdt hij het wel een dag uit Zit nu op 46 procent met matig gebruik waarbij hij vanochtend om 7:30 100% opgeladen van de lader kwam. Ik word daar nog steeds niet echt enthousiast van maar het is acceptabel.

  Ik kijk al uit naar een nieuwe telefoon voor volgend jaar. Het zal geen samsung worden. De S4 vind ik te groot, de vorm vind ik ook niet mooi (afgeronde hoeken, niet strak modern), en het ziet er niet echt kwalitatief goed uit. Ik kwam laatst een leuke quote tegen van iemand. De iphone is eigenlijk een ferrari chassis met civic onderdelen, en de S4 is meer een civic buitenkant met ferrari onderdelen. Ik kijk in elk geval uit naar de X Phone van Motorola die hopelijk in mei aangekondigd gaat worden. Wie weet is dat wat. In elk geval staat battery life wel op de agenda van motorola en volgens mij nauwelijks op die van samsung.

  • Peter R zegt

   Je bent over op JB begrijp ik, niet ICS? Fijn om te horen dat het batterijgebruik nu acceptabel is voor je. Wel grappig, die vergelijking tussen civic en ferrari (ik rijd civic 2006, prachtige auto). Voor telefoons vind ik functionaliteit zwaarder wegen dan het uiterlijk, en de batterijlevensduur moet minimaal 1 dag zijn, ook na zwaar gebruik en dat lijk ik nu met 4.1.2 wel bereikt te hebben zonder voor mij belangrijke beperkingen. Ik ben dus behoorlijk tevreden nu.

 16. Peter R zegt

  Inmiddels is er alweer een nieuwe versie voor de Nordic Countries (NEE) uitgebracht: XWSLN (build date 19-02-2013). Ik lees dat hier een nieuw modem in zit. Iemand al ervaringen?

  • Ron zegt

   Ik heb het toevallig ook vanmorgen gelezen. Maar heb die update nog niet geïnstalleerd.. en wat bedoel je met nieuw modem…
   Ik wacht verdere reacties af 😉 en iemand met een link naar deze nieuwe firmware

   • Peter R zegt

    Dat er een nieuw modem in zit heb ik van een Duitse site. Ik ben geen expert maar in de firmware zit inderdaad een bestand met de naam modem en ik vermoed dat dat verantwoordelijk is voor de interactie met de buitenwereld (2g, 3g, Wifi).

     • Peter R zegt

      Ik wacht het even af. Ik ben heel tevreden met de XWLSJ versie, dus ik moet heel goede berichten lezen om weer door een factory reset heen te willen (doe ik standaard).

 17. Peter R zegt

  Ik ben nu over op XWLSN (geflashed met Odin). Vannacht aan de lader gehad, nu sinds 4,5 uur standby opbatterij (extended) en nog 96% over. Niet slecht, zelfs iets beter dan XWLSJ en dat zonder factory reset. Verder stond WiFi uit, ik heb locatie melden en Google Now uit staan, heb geen Facebook en synchroniseer minimaal. Alles lijkt het verder goed te doen. Vooralsnog ben ik zeer tevreden. Je kunt de firmware downloaden op samsung-updates punt com.

  • Peter R zegt

   @Ron. In principe moet dat kunnen, maar je loopt na het installeren van nieuwe firmware altijd het risico dat je telefoon daarna niet lekker loopt. Op xda-developers merkte iemand op dat deze nieuwste firmware op een onderdeel verschilt van de vorige versie dat waarschijnlijk verantwoordelijk is voor het goed lopen van de firmware na installatie zonder dat een factory reset nodig is. Bij mij loopt het inderdaad goed zonder factory reset, maar dat is geen garantie. Ik zou het gewoon doen.

 18. Ron zegt

  Bedankt voor de link
  Nou san ga ik m gewoon over de Spaanse heen zetten.
  Ik neem aan ook met odin gewoon?? Zo heb ik de Spaanse versie er ook op gezet..

  Jij merkt dus wel verschil @jimmy met de noorse versie?

  • Peter R zegt

   Ten opzichte van de eerste Noorse versie is deze iets beter qua batterijverbruik, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken. Ik heb wel het idee dat data verkeer via 3g wat soepeler gaat. Het kan ook suggestie zijn hoor. Ten opzichte van de Spaanse versie is deze echt een stuk beter. Jij moet dus zeker verschil merken.

 19. Peter R zegt

  Google Now maar weer eens aangezet om te zien wat voor effect het heeft op het batterijverbruik: in 3 uur standby standby gelijk 2-3 keer hoger verbruik. Ik heb hem dus maar weer uitgezet. GN zet ook locatie melden en locatie geschiedenis aan (dat zijn waarschijnlijk de boosdoeners), dus die ook maar weer uitgezet. Google Now is wat mij betreft een no no.

 20. Erikje zegt

  ik heb nu xwlsn erop staan, en ik niet zeggen dat de battery life nu echt goed is, ik denk zelfs beter dan met ics. Met xwlsj was de battery life nog slechter dan met ics. Hou met gemak 70 procent over aan het einde van een werkdag met behoorlijk gebruik. Ben nu weer echt tevreden.

  En inderdaad ook google now en location reporting/history uit.

 21. Ron zegt

  Ik ben nu de nieuwe firmware aan het downloaden.. en ga het daarna installeren . (de noorse versie, en ga m over de spaanse versie heen zetten..)
  Ik laat nog weten hoe het installeren gegaan is, en of het een verbetering is t.o.v de spaanse versie.

 22. tonytrimb zegt

  Na een cache clear en factory reset op de spaanse, ben ik helemaal tevreden, met name in rust stand een heel laag verbruik. na matig gebruik, na 2 dagen en 3 uur nog 44% accu.
  Top, dus Noorse versie is voor mij niet meer nodig.
  🙂

 23. Frank zegt

  goede avond, ik heb laast via odin 4.12 geflaschd sinds dien zegt kies nu uw apparaat ondersteund geen sofwareupgrades via kies is dit nu normaal? verder doet kies het wel
  groetjes Frank

 24. Peter R zegt

  XWLSN wordt nu ook in andere regio’s uitgerold. Ik denk dat het nu alleen nog een kwestie van tijd is tot hij in Nederland wordt uitgerold.

 25. Ron zegt

  Na een week lang op de xwlsn versie te draaien ben ik dik tevreden. Batterij houdt het ruim anderhalve dag uit, dit na normaal gebruik van telefoon. Ook helderheid van scherm hoog staan. En ook ik merk bij data 3g een vooruitgang.
  Kortom tevreden
  Nu hoop ik weer op een nieuwe firmware die nog beter draait (misschien 4.2 😉 )
  Ik heb trouwens de noorse versie over de Spaanse gezet, dit zonder problemen. .

   • Berrie zegt

    Kan helaas geen links neerzetten hier, omdat de post er anders niet doorheen komt.

    Maar als je googlet op ‘samsung galaxy s2 xwlss’, staat bij een van de eerste resultaten een link naar een duitse site met changelog. Maar volgens mij is het geen belangrijke update.

    Ben hem nu aan het installeren 🙂

    Trouwens, mijn s2 wordt niet meer herkend door KIES en ook updates over the air willen niet lukken. Heeft dit iets te maken met het flashen van ROMS? Dat heb ik namelijk best veel gedaan (alleen officiele overigens).

    • Erdepe zegt

     Dat komt inderdaad door het flashen. Alleen met een Nederlandse Rom herkent Kies de telefoon voor updates. Ook al is de Rom officieel. Dit komt omdat Kies in het Nederlands op de computer staat.

 26. Ron zegt

  Ook mijn telefoon herkent kies niet meer. Ik heb er ook de laatste versie op staan dmv een rom.

  Ik weet ook niet of er verbetering en zijn met de nieuwe firmware versie XWLSS..
  Merk je nu iets aan de nieuwe versie @berrie

 27. Peter R zegt

  Als je wilt dat Kies je telefoon weer herkent voor updates dan moet je een factory reset uitvoeren. Ik heb dat gemerkt toen ik de eerste versies van de 4.1.2 firmware met Odin installeerde en in verband met het snel leeg lopen van de batterij een factory reset moest doen. Voor de reset herkende Kies de telefoon niet, na de reset wel. Het maakt niet uit of de firmware Nederlands is of niet. Kies meldt uiteraard alleen updates die er zijn voor de CSC die in de firmware zit (in mijn geval Nordic Countries). Vind ik prima, het lijkt er op dat nieuwe firmware in de Nordic Countries als een van de eerste landen wordt uitgebracht.

  • tonytrimb zegt

   ga naar instellingen/ kies applicatie beheer/ swipe naar links totdat je boven : alles ziet staan/ zoek nu ;google play music , en klik op de app: kies hier uitzetten
   de app staat nu helemaal onderaan bij je apps (uitgeschakeld)
   succes

 28. Ron zegt

  Lees dat er weinig verandering in de XWLSS versie zit. Ik ga m ook installeren

  Net op diverse forums gelezen dat de s3 een update krijgt naar 4.2.2 zou die ook snel naar de s2 komen. ??

Praat mee