Samsung Galaxy Note 3 krijgt géén optische beeldstabilisatie

Gek is dat: nieuws dat een nieuwe smartphone – de Samsung Galaxy Note 3 in dit geval – een bepaalde feature níet zal hebben. Geen vleugels, geen stofzuiger, én geen optische beeldstabilisatie (OIS – Optical Image Stabilisation). Toch is dat laatste het Galaxy Note 3 nieuws van de dag, vandaag.

samsung-galaxy-note-3-verwachtingen Samsung Galaxy Note 3 krijgt géén optische beeldstabilisatie

Volgens bronnen uit Zuid-Korea zelf zou Samsung ervoor hebben gekozen om de Note 3 dus níet uit te rusten met OIS, hoewel deze keuze niet geheel vrijwiliig zou zijn. De leverancier zou – aldus het gefluister in de wandelgangen – de garantie willen dat er tien miljoen OIS modules worden afgenomen. Op haar beurt zou Samsung hiervan hebben afgezien, om niet het risico te nemen dat er teveel modules inslagen worden.

Of dit allemaal klopt is natuurlijk lastig na te gaan. Van de Galaxy Note 2 gingen er binnen de kortste keren vijf miljoen over de toonbank. Het lijkt dus niet geheel onlogisch dat Samsung van de Note 3 wel degelijk 10 miljoen stuks kan verkopen. Maar vooruit, het zou zomaar kunnen dat Samsung’s terughoudendheid om klakkeloos containers vol met OIS modules in te slaan niet uit de lucht gegrepen is.

Wat óók kan – en wat net zo logisch is, in het licht van onze eerdere voorspellingen – is de mogelijkheid dat Samsung de hardware van de Note 3 simpelweg zo dicht mogelijk bij die van de Galaxy S4 wil houden. Dit is tenslotte verreweg de meest efficiënte manier om een nieuwe toestel te ontwikkelen en produceren. Nieuwe hardware features, zoals OIS, worden dan bewaard voor de volgende generatie toestellen (denk: de Samsung Galaxy S5).

Rest ons nog te concluderen dat de Galaxy Note 3 dus voorzien zal zijn van exact dezelfde camera als de Galaxy S4. En dat is eigenlijk gewoon helemaal prima – die is namelijk erg goed.

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee