Nóg meer specificaties van de Samsung Galaxy Note 3 lekken uit

Inmiddels kunnen we niet meer spreken over het uitlekken van informatie over de Samsung Galaxy Note 3 – de informatie over het toestel vliegt ons inmiddels aan alle kanten om de oren. Inmiddels weten de mensen van Sammobile een flink aantal specificaties van de Galaxy Note 3 te melden.

samsung-galaxy-note-3-verwachtingen Nóg meer specificaties van de Samsung Galaxy Note 3 lekken uit

Volgens vandaag opgedoken informatie – uiteraard onverifieerbaar uit de mond van anonieme insiders – komen er twee versies van de Galaxy Note 3: eentje met productcode SM-N900, en eentje met productcode SM-N9005. Dit zijn qua uiterlijk dezelfde toestellen, en de verschillen zijn met name intern te vinden: de SM-N900 is de 3G versie van de Note 3, terwijl de SM-N9005 de 4G variant is.

Sommige informatie heeft betrekking op de 3G variant. Deze is voorzien van Samsung’s eigen Exynos 5420 ‘5 Octa’ system-on-a-chip, in combinatie met ARM’s Mali T628 grafische processor. Informatie over de hoeveelheid RAM geheugen is nog niet bekend.

Daarnaast komt de 4G versie van de Note 3 met een nog onbevestigde processor – *kuch* Snapdragon 800 *kuch* – terwijl van deze variant wel bekend is dat er 3 GB RAM aanwezig is.

En dan zijn er nog de specificaties die op beide toestelversies van toepassing zijn: een 1080p Super Amoled scherm met een diagonaal van 5,68 inch, een 13 megapixel camera die in tegenstelling tot onze verwachtingen wel degelijk is voorzien van optische beeldstabilisatie, en een batterij met een capaciteit van 3200 mAh. Het toestel draait in ieder geval met zekerheid op Android versie 4.3.

Interessant is ook dat – volgens de informant die verantwoordelijk is voor bovenstaande informatie – de Note 3 nagenoeg even groot is als de huidige Galaxy Note 2, ondanks het grotere scherm.

En dan als laatste misschien nog wel het interessantste detail: de Galaxy Note 3 zal in de meeste landen op de markt komen met 32 GB opslagcapaciteit standaard aan boord. In dit geval zullen versies met 16 en 64 GB pas later in schappen komen te liggen.

Al met al lijkt dit een vrij geloofwaardig setje details. In ieder geval zitten er geen al te opzienbarende eigenschappen tussen, ook al is het een en ander in tegenspraak met eerder opgedoken informatie (bijvoorbeeld de accucapaciteit). Wilde geruchten over vier of meer toestelvarianten lijken weer terugverwezen te worden naar het rijk der fabelen. En zoals eerder hier gezegd: de overeenkomsten met hoe de Galaxy S4 wereldwijd in de markt wordt gezet zijn groot. We kunnen er dus op rekenen dat wij hier in Nederland de toestelvariant mét 4G – dus de SM-N9005, zonder Exynos 5 Octa processor – gaan krijgen.

Voor nu moeten we nog een week of drie afwachten voordat we weten welke informatie en geruchten uiteindelijk écht accuraat blijken te zijn.

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

  1. Aad Sens zegt

    Nagenoeg alles klopt wat er wordt beschreven, ik ben inmiddels in het bezit van de SM-N9005 en het is een super ding, heb ook 1 min punt, ik krijg met geen mogelijkheid mn scherm vergrendeld, alles al uit de kast getrokken maar of het ligt aan de software of het toestel of ik snap het gewoon niet hahaha
    Mocht iemand het weten dan verneem ik graag hoe ik dat voor elkaar krijg.
    Mocht je een nieuwe mobiel willen en je hebt geen bezwaar tegen een iets groter exemplaar dan zou ik zeker voor de SM-N9005 32Gb/4G gaan of nog heel even wachten op de 64Gb versie.

Praat mee