‘Samsung Galaxy Note 3 krijgt 3450 mAh batterij’

Lekker is dat: zit je met een nuchtere blik allerlei voorspellingen te doen over de Samsung Galaxy Note 3, volgt de dag erna nieuws dat één van de voorspellingen (deels) ontkracht. Tenminste, als we de anonieme insider van PhoneArena mogen geloven. Deze beweert namelijk dat de batterij van de Galaxy Note 3 een capaciteit zal hebben van 3450 mAh.

samsung-galaxy-note-3-accu-batterij 'Samsung Galaxy Note 3 krijgt 3450 mAh batterij'

De respectabele batterij van de Galaxy Note 2, die mogelijk overtroffen wordt door die van de Note 3

Hoewel het altijd erg lastig is om anoniem geplubliceerde informatie na te trekken, gaat het hier op zich wel om een geloofwaardige mogelijkheid. Een accu van 3450 mAh is in ieder geval een stapje groter dan de 3100 mAh batterij van de Galaxy Note 2, maar niet zo groot dat het ongeloofwaardig wordt.

Daarnaast zou de Note 3 met een dergelijke batterij altijd nog meer energie aan boord hebben dan de toestellen die de concurrenten van HTC (de One Max) en Sony (de Xperia Z Ultra) op de markt brengen. De hebben beschikken namelijk over 3000 mAh accu’s. De Galaxy Mega biedt, hoewel waarschijnlijk groter dan de Note 3 – een batterij met een capaciteit van 3200 mAh.

De voorspellingen die wij hier gisteren deden over de Galaxy Note 3 gaan uit van een accu met een capaciteit tussen de 3500 en 3700 mAh. En hoewel het nieuwe gerucht hier dus net onder blijft, zitten we er mogelijk dus niet al te ver naast (vertellen we onszelf hier troostend). Maar uiteindelijk telt maar één ding: als Samsung erin slaagt om de batterijduur van de Galaxy Note 3 minstens gelijkwaardig te maken aan die van de Note 2 zijn wij blij. Dit blijft tenslotte één van de beste kanten van dit laatste toestel: het gemak waarmee je er een loodzware werkdag doorkomt.

Over ruim drie weken weten we het allemaal, als Samsung op vier september de Note 3 aan de wereld toont!

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee