Twijfels over Android 4.2 update voor de Samsung Galaxy S2

De Samsung Galaxy S2 is misschien wel het toestel dat de definitieve opmars van de Zuid-Koreanen in smartphoneland signaleerde. Inmiddels is het toestel ruim twee jaar ‘oud’, en heeft al een aantal grote software updates achter de kiezen. Toch rijzen er twijfels of de Galaxy S2 nog wel een update zal krijgen naar Android 4.2.

samsung-galaxy-s2-android-4-2-update-twijfel Twijfels over Android 4.2 update voor de Samsung Galaxy S2

Nog niet zo lang geleden leek het er even op dat de Galaxy S2 nog wel de sprong naar dezelfde Android versie die nu op toestellen als de Galaxy S4 te vinden is zou gaan maken. Helaas gooien problemen in het aanpassen van de TouchWiz interface mogelijk roet in het eten.

Een tijdje geleden werd al duidelijk dat Samsung een aantal toestellen – zoals de Galaxy S3 en de Note 2 – mogelijk direct zal updaten naar Android 4.3. In dit geval wordt Android 4.2 simpelweg overgeslagen op deze modellen. Omdat een update naar Android 4.2 voor de Galaxy S2 juist weer sterk zou samenhangen met de aanpassingen aan de interface die Samsung voor de Galaxy S3 in petto gehad zou hebben, kán dit betekenen dat de update voor de S2 nooit zal komen.

Het is wel verstandig te vermelden dat al het nieuws over het wel of niet arriveren van toekomstige updates voor de Galaxy S2 gebaseerd is op nieuws uit niet-verifieerbare bronnen. Samsung zelf heeft nog niks losgelaten over updates voor de Galaxy S2.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee